Açıklamada ?Hemşireler haftası nedeniyle düzenlenen bir etkinlikte özellikle ahlaki ve vicdani boyutuna baktığımızda hemşirelerimizin bu konularda biraz daha donanımlı olması gerekiyor sözleri ile haddini aşmış ve hemşirelerimize alenen hakaret etmiştir.

Bu sözlerinden dolayı İl Sağlık Müdürünü kınıyoruz denildi. Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şubesince yapılan açıklamada ?Hatırlatmak isteriz ki, çalışma hayatının 4/1`ini nöbet tutarak geçiren, bir yılda yüzde 60`ı şiddet ve mobbinge maruz kalan,

aldıkları ücretler yetersiz olan, ailelerine vakit ayıramayan hemşirelerimizin emekleri ve alın terlerine dil uzatmaya, onları eleştirmeye hiç kimsenin hakkı da yoktur, haddi de değildir.

Çalışma şartlarınızı düzeltemedik, yeterli kreş açamadık. İş yükünüzü hafifletemedik sizden bunları yapamadığımız için idareci olarak özür diliyorum demek yürekliliğini göstermek bir yana, ahkam kesen, hemşirelerimizi inciten, üzen ve onlara hakaret eden bu kişi hakkında gereği yapılmalıdır.

Görülen o dur ki ahlaki ve vicdanı eksik olan ve bunlara elzem bir şekilde ihtiyacı olan bu sözleri ağzından çıkaranlar, hemşirelerimize hakaret edenlerdir? ifadeleri kullanıldı. Haber: Ali ÇAMUR