Başkan Karaaslan açıklamasında ?Malumları olduğu üzere Uçhisar halkımız tarafından Dutlu Camii olarak bilinen Vakıflar Genel Müdürlüğü literatüründe Karamanoğlu Camii olarak geçen camimizin üzerinden belediyemiz yönelik eleştiriler yapılmaktadır.

Bu eleştiriler minare yıkan Başkan, minarenin yıkılmasını engellemeyen başkan, bu minare nasıl yıkılır? Yıkılmamalıdır. Sahipsiz miyiz? vb. gibi eleştiriler yapılmaktadır.

Bu nedenle belediyemiz tarafından aşağıdaki açıklamaları yapma zorunluluğu doğmuştur. Bahse konu camimiz Vakıflar Genel Müdürlüğü Kayseri Bölge Müdürlüğü kayıtlarında olduğundan camii üzerinde belediyemizce ve İl Müftülüğümüzce herhangi bir yapma veya yıkma gibi bir tasarruf hakkımız bulunmamaktadır.

Yine bahse konu camiinin önceki tarihlerde onarım ve bakım tadilatı Vakıflar Genel Müdürlüğü?nce planlanmış ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile bu tadilat çalışmaları üzerinde yazışmalar yapılmıştır.

Buna ait üç yazı örneği sizlerin yorumuna sunulmaktadır. Yazışmalardan da anlaşılacağı üzerine belediyemiz ve başkanlığımızca herhangi bir eksiklik mümkün değildir.

İlgilenen vatandaşlarımıza saygıyla duyururum? dedi. Haber: Erdal KESİCİ