24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin başvuru yapması için bugün son gün.

İstifasını Nevşehir Valisi İlhami Aktaş´a sunan Ünver, bir basın toplantısı düzenleyerek milletvekili aday adaylığı için belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Ünver, 28 Mart 2004 yılında AK Parti´nin ilgili organ yöneticileri ve saygıdeğer Nevşehirlilerin teveccühü ile yüzde 46 oranındaki oy oranı ile başladığı belediye başkanlığı görevini 2009 yılında yüzde 52 ve 2014 seçimlerinde de yüzde 53 oy oranı ile şehir tarihinde ilk kez üst üste 3. kez belediye başkanı olarak seçildiğini hatırlattı.

Oldukça meşakkatli ve aynı zamanda da oldukça sevap kazandırabilen bir makam olarak ele aldığı belediye başkanı olarak Allah´ın kendisine verdiği bu fırsat için ham ettiğini ifade eden Ünver: “Tarifi imkansız bir aşk olarak da isimlendirdiğim Nevşehir´e 2004 yılından beri hizmet etme imkanı buldum. Bana öncelikli olarak bu fırsatı sağlayan yüce Rabbime ne kadar şükür etsem azdır. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve her daim desteklerini esirgemeyen değerli vatandaşlarıma, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız büyük dava insanı dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a, bugüne kadar görev yapan tüm hükümetlerimize, bakanlarımıza, parti teşkilatlarımıza, 2004 yılından bugüne kadar görev yapan milletvekillerimize yürekten teşekkür ediyorum. Nevşehir Belediyesi´ndeki çalışma arkadaşlarıma, çocuklarıma ve eşime de teşekkür ediyorum. Her zaman bu şehrin menfaatleri doğrultusunda gece gündüz çaba harcayan gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre içerisinde halkımıza haklarımı helal ediyorum, onlardan da helallik istiyorum. Partimizin yetkili birimleriyle ve arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonrasında milletvekili aday adaylığı için bundan sonra daha farklı mecralarda halkımıza hizmet edebilmek için görevimden istifa ediyorum” dedi.

Ünver, milletvekili aday adaylığı için başvurusunu 29 Nisan 2018 tarihinde yapmayı planladığını da ifade etti.

İlk olarak 2004 yılında Belediye Başkanı seçilen Ünver, 2009 ve 2014 yıllarında da partisinin adayı olmuş ve tekrar seçilmişti.