Şehit Semih Turgut’un şehadetinin yıldönümünde isminin verildiği Şehit Semih Turgut Orta Okulunda Şehit Semih Turgut ve tüm şehitler için dua okuyarak anma etkinliği düzenlendi.

Türk Diyanet Sen Nevşehir İl Temsilcisi Kadir Gök’ün yaptığı duada tüm öğrenciler ve katılımcılar başta Şehit Semih Turgut olmak üzere bu toprakları vatan yapan tüm şehitler için ellerini ve kalplerini dua birleştirdiler.

Sonrasında öğrencilere, katılım gösteren eğitim çalışanlarına ve öğretmenlere şehitlerimizin aziz hatırasına Serdar Turgut, Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve öğretmenler tarafından lokma ikramında bulundu. 12.30-14.00 arasında yapılan dua ve lokma ikramına Şehit Semih Turgut Ortaokulu-Şehit Furkan Demir imam Hatip Ortaokulu ve Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Buradaki dua ve lokma ikramının devamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi girişinde üniversite öğrencilerine tüm şehitlerimizin aziz hatırasına 14.00-15.30 arasında lokma ikramı yapılarak dua edildi.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı değerlendirme konuşmasında “Türk Eğitim Sen Milli duyarlılıkları ve hassasiyetleri olan milli ve manevi değerleri koruyan, milli kimliği ön planda tutan bir sendikadır. Bu amaçla Şehit Semih Turgut’un şehadetinin yıldönümünde tüm şehitlerimizi öğrencilere hatırlatmak ve şehitlerimiz için dua etmek için bu faaliyeti gerçekleştirdik. Burada gördüğümüz milli ve manevi duyarlılık bizleri çok mutlu etmiştir. Ayrıca şehidimizin kardeşi Serdar Turgut’un aramızda bulunması faaliyetimize destek vermesi de bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi. Üniversitedeki faaliyette ise Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi, Üniversite yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Özden Taşğın yapılan duadan sonra öğrencilere lokma ikramında bulundu.

TÜRK EĞİTİM SEN KADIN ÜYELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi, Kadın Komisyon Başkanlığı tarafından sendika binası toplantı salonunda, kadın üyelerle kahvaltı etkinliği düzenlenerek istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda TES Nevşehir Kadın komisyon Başkanı Ayşegül Baki bir yıl boyunca kadın komisyonu tarafından yapılan faaliyetleri anlatarak; yeni üyelerin Türk Eğitim Sen ailesine katılmalarını sağlamak için her bir üyeden gereken desteği vermelerini istedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır” zözünü hatırlattı.

Bu kapsamda öğretmenlerin özverili, daha huzurlu bir ortamda çalışmaları, haklarının iyileştirilmesi yönünde sendikanın yaptığı çalışmalar özetlenirken sendika tarafından alınan serbest kıyafet eylem kararı, mesai saatleri dışındaki angarya görevleri yerine getirmeme eylem kararı, tam gün eğitim yapan okullarda öğle arası nöbet tutmama eylem kararı, öğrencilerin özel servis veya taşımalı eğitim kapsamında taşıma servisi ile geldikleri okullarda nöbetçi öğretmenlere servislerle ilgili angarya görevleri yerine getirmeme eylem kararı, haftada birden fazla nöbet görevi verilen üyelerin ilk nöbetten sonraki nöbet görevlerini yerine getirmeme eylem kararları değerlendirildi.

Milli ve manevi değerlerimizin önemine vurgu yapılarak; Türk Eğitim-Sen’in, 8 Ekim 2013 tarihinde Öğrenci Andının kaldırılması nedeniyle açtığı davada Danıştay’ın son noktayı koyduğunu belirten Baki, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milliyetçiliği ile ilgili “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk Halkına Türk Milleti denir (1930), Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir soyun evlatları ve hep aynı cevherin damarlarıdır. (1932)” cümlelerini hatırlattı.

Baki açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nde görev yapan, Mustafa Kemal Atatürk’ün idealist öğretmenleri olarak Andımızın okullarda yeniden okutulmasının bir gereklilik olduğunu ve Türk Eğitim Sen olarak bu mücadeleyi sonunda kadar sürdüreceklerini belirtti. And bütün üyelerin katılımıyla coşkuyla okundu. Üyelerin yoğun talebi üzerine ayda bir kere sendika binasında bu tür etkinliklerde buluşma kararı alındı.