Kapadokya?daki vadilerin daha güvenli olması için kurulan mobese kameralar hizmete girdi.

Vadilerin giriş çıkışlarına yerleştirilen kameraların açılışı yapıldı. Açılışa Vali Mehmet Ceylan, İl Garnizon Komutanı Jan. Kıd. Albay Metin Alkaya ve bazı daire müdürleri katıldı.

Güvenlik kameralarını yerinde inceleyen Vali Ceylan, 24 saat güvenlik kameraları ile izlenecek olan vadilerin daha güvenli olacağını söyledi.

Ceylan yaptığı açıklamada, Kapadokya?nın 7 ayrı noktada 22 kamerayla ve 10 özel güvenlik görevlisiyle sürekli gözetim altında olduğunu belirtti.

Ceylan, ?Kapadokya bölgesindeki vadilerin daha güvenli ve daha temiz olması için yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bölgemizdeki 7 ayrı noktada güvenlik kamerasıyla ve 3G sistemiyle bölgenin izlenmesine başlanmış olup jandarmamızın hareket merkezinde de kameralarımız aynı anda 7 ayrı noktadan izlenebilmektedir.

Kayıt sistemi de devam ediyor. Bununla birlikte yılbaşından itibaren almış olduğumuz 10 özel güvenlik görevlisi de bölgemizdeki vadilerde görev yapmakta? diye konuştu.

Daha güvenli bir bölge, daha güvenli bir turizm için Kültür ve Turizm Bakanlığı?nın destekleriyle bu çalışmaların yapıldığını kaydeden Ceylan, ?Yapmış olduğumuz güvenlik kamerasıyla ilgili çalışmada 150 bin TL gibi bir maliyet oldu.

Sadece 7 bölgeyle sınırlı değil ödeneğimiz daha var. Diğer vadilerle ilgili de çalışma yapacağız. 3G sisteminin çalışıp çalışmaması konusunda bir takım tereddütler vardı.

Şuanda güzel çalışıyor. En son yaptığımız değişiklikle birlikte jandarma hareket merkezinden arkadaşlar rahatça kameraları izleyebiliyorlar? dedi.

Vadi yürüyüşlerinin daha güvenli olacağını ifade eden Ceylan, şöyle devam etti: ?Güvenli bir şekilde vadi yürüyüşlerinin yapılması, bölgenin gezilmesi için biz valilik ve güvenlik güçleri olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tabi sadece güvenlik kamerası ve özel güvenlik görevlileri ile değil jandarma ekiplerimiz de güvenlik tedbirlerini alıyor. İnşallah bölgemize gelen misafirlerin en mutlu şekilde buradan ayrılmaları için gayret sarf ediyoruz.

Güzel bir proje başarılı olacağına inanıyoruz ve daha da yaygınlaştırmayı düşünüyoruz.

Çünkü her yere ulaşma imkanımız yok. O açıdan bölgenin kontrol altında tutulması ve caydırıcı özelliği de dikkate alındığında inşallah başarılı bir proje olacak.?

Daha önceden sivil toplum örgütleriyle vadilerde temizlik çalışmaları yaptıklarını da hatırlatan Ceylan, bu tür faaliyetlerin de devam edeceğini belirtti. HABER: Alpaslan Körükcü