İnce açıklamasında ?Bağımsızlık savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti?nin kurucusu, büyük komutan, eşi bulunmaz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yumduğunda 57 yaşındaydı.

Ömrünün büyük kısmını sıkıntılar ve savaşlar içerisinde geçiren Büyük Önder, yaşamını Türk milletinin bağımsızlığına ve gelişimine adamış eşsiz bir liderdir.

Bilgili, barış yanlısı, hoşgörülü oluşuyla da tüm milletlerin saygı duyduğu örnek bir kişilik olan Atatürk, yüzyıllar boyunca cesaret edilemeyen dönüşümler gerçekleştirerek ekonomik, siyasal ve sosyal alanda köklü devrimler yapmıştır.

Bu değişimler asla kolay olmamış, milleti için canını ortaya koymaktan çekinmemiştir.

Atatürk, ülkesi ve milleti için yapmış olduğu değişim hareketleriyle dünyayı derinden etkilemiş, ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur.

O, ölümüne kadar yaşamının her evresinde hep geleceği düşünerek ileriye bakmış, geçmişe takılıp kalmanın geleceği kurtarmayacağını bilerek, gelecekle ilgili plânlar yaparak, kararlar almıştır.

Atatürk?ün ani ölümü elbette ki Türk milletini derin bir kedere sevk etmiş, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ata?sının ilkeleri ışığında ilerleyerek çağdaş ve modern bir dünya devleti haline gelmiştir.

İşte bu sebeplerden dolayı, yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yüzyıla değil bin yıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir? dedi.
Haber: Erdal Kesici