Çalık açıklamasında ?Dünyamızda; tüm ülke ve insanların daha zengin olmak uğruna, çevreyi koruyan ve çevreyi seven insanların çabalarını hiçe sayarak, Allah`ın verdiği nimetleri hunharca yok etmelerinden kaynaklanmaktadır.

Genelde karbon gazları dediğimiz sera gazları, atmosferde her yıl daha da artmaktadır. Bundan dolayı da Dünyamız her yıl daha fazla ısınmaktadır. Bu ısınmanın sonucunda, deniz ve okyanuslardaki buharlaşma da artmaktadır.

Ancak orman ve dağı olmayan bölgeler ısınmadan dolayı bulutları yükselttiğinden, bu bölgelere yağmur ve kar yağışı gittikçe azalmakta, ormanlık ve dağlık bölgelere de daha fazla yağış düştüğünden sel felaketleri yaşanmaktadır.

Isınmanın artması nedeniyle gece ve gündüzlerdeki hızlı hava değişiklikleri ile yağışlı ve yağışsız bölgelerdeki hızlı hava değişimleri de hortum ve kasırgaları oluşturarak yine farklı felaketleri getirmektedir.

Ayrıca; ormansız ve dağsız bölgelerin yeterince kar ve yağmur alamamaları sonucu da bu bölgelerdeki yeraltı su depolarına su akmadığından, içme suları da hızla bitmekte, bu durum gelecekte kuraklığa ve açlığa giden bir felaketi haber vermektedir.

Sonuç olarak; Nevşehir`de yaşayan ve nimetlerinden yararlanan fertler olarak, sularımızı tasarruflu kullanalım, orman varlığımızın oluşmasında ve var olan ağaçlarımızın da korunmasında üzerimize düşen görevleri fedakârlıkla yerine getirelim? diye konuştu. Haber: Erdal Kesici