Bu yıl 24 Şubat 2 Mart tarihleri arasında kutlanan vergi haftası nedeniyle düzenlenen vergi konulu afiş yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Valilik toplantı salonundaki törene Vali Mehmet Ceylan, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Dereceye giren öğrencilere, bilgisayar, fotoğraf makinesi ve mp4 çalar hediye edildi. Törende konuşan Vali Ceylan, vergi bilincinin genç nesillerde oluşmasının önemli olduğunu ifade ederek, yarışmada başarı gösteren öğrencileri tebrik etti.

Ceylan, bu tür etkinliklerin ülkemiz ekonomisi için vazgeçilmez olan vergi gelirlerinin artırılması ve vergi bilincinin pekiştirilmesine yönelik olarak yapılan sosyal ve kültürel bir çalışma olduğunu söyledi.

Defterdar Ercoşman da, vergi bilincinin gençlere aşılanması amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade ederek, vergi ödemesinin her kesime yansıtılması ve gönüllü olarak ödeme alışkanlığının sağlanması amacıyla,

bu yıl 24 Şubat 2 Mart tarihleri arasında düzenlenen vergi haftası çerçevesinde genç nesillerde vergi bilincinin daha küçük yaşlarda gelişmesini sağlamak üzere il genelinde orta lise ve dengi okullar arasında vergi konulu afiş yarışması düzenlediklerini söyledi.

Ercoşman konuşmasında, ?Toplumsal hayatın getirdiği ortak ihtiyaçlarımızın karşılanmasında kullanılan yegane finansman kaynağı toplumu oluşturan bireylerden güçlerine göre alınan vergilerdir dedi.

Günümüzde kamu gelirleri arasında ilk sırayı vergilerin aldığını ifade eden Ercoşman, vergi kamunun hizmetlerine ait giderleri karşılamak amacıyla şahıs ve şirketlerden karşılıksız kanuna dayanılarak güçlerine göre alınan devamlı veya geçici değerlerdir.

Vergilerin tamamına bakılarak sadece ekonomik, mali ve sosyal boyutları olduğu düşünülmemelidir.

Vergilerin bir diğer önemli boyutu da hukuki boyutlarıdır. Anayasamızın 73. maddesinde vergi konulması, konulmuş vergilerle ilgili değişiklik yapılması ve mevcut vergilerin kaldırılması kanunlarla yapılması zorunlu kılınmıştır.? ifadelerini kullandı. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ