Göreve geldiği günden itibaren vatandaşların yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileriyle ve muhtarlarla iyi bir diyalog kuran Belediye Başkanı Atilla Seçen, çözüm odaklı çalışmalarıyla kamuoyunda takdir topluyor. Bu kapsamda ilk olarak şehrin öncelikli sorunlarına el atan ve yıllardır süre gelen içme suyu problemini çözmek için projeler üreten Seçen, DSİ Kayseri Bölge Müdürlüğü ile de işbirliği içerisinde çalışmalar yapıyor.

  Çalışmalar sürerken geçtiğimiz günlerde gazetecilerin de bulunduğu bir ortam da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Ramazan Fesatan, TOKİ 3. ve 4. Bloklarda yaşanan kısmi su sorununu Belediye Başkanı Atilla Seçen’i arayarak iletti.

Uzun süre Seçen ile telefonda görüşen ayrıca muhtarlarla düzenlenen istişare toplantılarında defalarca Seçen ile yüz yüze görüşen Muhtar Fesatan buna karşın Nevşehir Belediyesinde sorunlarına kulak verecek, çözüm üretecek kimseyi bulamadığını söylemesi hayretle karşılandı.

O gece başkandan acil olarak itfaiye ile mahallesine su isteyen ve bu talebi dakikalar içerisinde gerçekleştirilen Fesatan, gece yarısı başkan ile görüşmesini teşekkür ederek sonlandırmasına karşın daha sonra Seçen’i suçlaması samimiyetten uzak bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor.

Mehmet Akif Ersoy mahallesine bağlı TOKİ 3. ve 4. Bloklarda yaşanan kısmi su sorununa Nevşehir Belediyesinin ortaya koyduğu samimi çözümler teveccüh görürken bazı kesimlerce kasıtlı olarak yapılan yada yaptırılan tamamen asılsız paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hizmet ruhuyla çalışmalarına devam eden Nevşehir Belediyesi yaşanan su sorununa yüzyıllarca kullanılabilecek bir çözüm üretmenin gayreti içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki bazı bloklarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgilenmediği yönünde yanlış eleştirilere maruz kalan Başkan Seçen’in her gün vatandaşla iç içe sergilediği samimi diyalog ve çözüm odaklı çalışmalar vatandaşlardan büyük destek görüyor.

Şehirde yaşanan belediye görevleri arasında bulunan sorunlara çözüm üretmek için sosyal paylaşım ağları ve telefonu 7/24 ulaşılabilir olan bir Belediye Başkanına yaşanan köklü sorunları ortadan kaldırmak adına çözüm odaklı yaklaşımlar sergilenip beraber yaşanılabilir bir şehir haline getirmek adına çözümler üretmek varken gerçeği yansıtmayan bazı söylemlerin kimseye faydası olmayacağı gibi şehrin gelişimine zarar verdiği ifade ediliyor.