Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Demir, ?Genel müdürlükteki değişiklik nedeni ile askıda kalan ama İlimiz için tanıtımda ve döviz girdisinde çok önemli bir değer olması sebebi ile Sayın Valimizin bu elde ettiğimiz hakkın hayata geçirilmesi için Bakanlık ile istişare ederek en kısa sürede İlimizde ?Kapadokya Film Platosu ? nu hayata geçirilmeye çalışılacak.

Mardin Film Ofisi ? Sivil bir toplum kuruluşu olarak model alınıp inceleme ve değerlendirme ile İlimizde de gerçekleştirmek mümkün olacak. T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan Turizm Belgeli ve Belediye Belgeli işletmeler için hazırlamış olduğu;

Konaklama Tesisi Giriş Ve Geceleme Formu düzenli olarak tanzim edilmesi sağlanıp, İlimizi ziyaret eden Yerli Yabancı turistlerin gelen sayısı, geceleme sayısı, milliyetleri, sağlıklı olarak bu form ile belirlenecek ve hangi aylarda azalma, artış, hangi pazarlarda kayıplar yaşanıyor,

hangi pazarlarda artış var gibi bir çok istatistiki bilgiler gerçek rakamlar ile bir merkezde toplanması ön görüldü.

Bu bilgiler dışında İlimiz ve Kapadokya sınırları içindeki Turizm belgeli, Belediye Belgeli işletme sayıları ve yatak sayılarının da belirlenmesi ve sürekli güncellenmesi gerekmekte.

Son yıllarda özellikle Sağlık turizmi olarak Kozaklı Termal bölgesi Kapadokya için özel bir çeşitlilik ile iç pazarda büyük oranda yerli turisti kendisine çekmiş ve Kozaklıda yaklaşık olarak 7 Bin L yatak ile yatırımlar yapılmış ve halada yatırım talebi devam etmekte. KAPHİB tarafından da çok önemli değerlere sahip olan termal suyunun israfının engellenmesi ve daha verimli kullanımı için çalışmalar ve işletme kurmuşlardı.

İç pazarda talebin daha da artırılması ve Uluslararası talebin oluşturulması ve tanıtımda turizm çeşitliliğimiz olarak vurgulanması için her türlü tanıtım ve pazarlama imkanının kullanılmasına karar verilmiştir.

Turistlerin destinasyonumuza çekilmesi kadar geldiklerinde aldıkları hizmetlerin doğruluğu ve memnuniyeti ülkelerine geri döndüklerinde bizim gönüllü tanıtım elçisi olmaları sanırım hepimizin önem verdiği bir konudur.

İşletmelerimizin rekabet kurumunca cezaya çaptırılmaması, Bütün şartlarını yerine getiren işletmelerin haklarına saygı gösterilmesi gibi etik kavramların uygulanması için Turizm Bakanlığından ve Belediyeden alınmış olan ?İşletme Belgeleri Ve Plaketlerinin ?tesis girişinde görülecek şekilde asılması sağlanmalıdır.

Yiyecek ve İçecek işletmelerinin de tarifelerinin girişte aynı şekilde konukların rahatça görebileceği şekilde sunulması sağlanmış olacaktır.

Uluslararası turizm fuarlarına gidecek olan işletmecilerin vize sorununu hafifletmek için belirli illere gri pasaport kullanımı için genelge yayınlamış ve bu genelgede Nevşehir ilimiz dahil edilmemiş idi.

Kapadokya gibi bir turizm destinasyonuna sahip olan İlimizin de bu genelgedeki illere dahil edilmesi için veya görevlendirme yapılması için Sayın Valimize konuyu aktardık, kendisi en kısa sürede bu konuda olumlu bir sonuç alacağını düşünmekteyiz. Özellikle sayın Valimiz Mehmet Ceylan tarafından Kapadokya Turizmi için yapılması gerekenler ve beklentilerin karşılanması ve Kapadokya?nın turizmde talebin artırılması ve gelir seviyesinin yükselmesi konularında bizlere verdiği destek ve sıcak yaklaşımları için kendisine çok teşekkür ederiz. Biz sivil toplum örgütleri olarak özellikle turizm açısından bu destek ile birlikte verimli projelere imza atacağımızdan emin olarak yolumuza devam edeceğiz? dedi.