Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı konferansa Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Yavuzer ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Burak Kahraman konuşmacı olarak katıldı. Yrd. Doç. Dr. Hasan Yavuzer,

konferansta yaptığı konuşmada 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz döneminde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğrenimlerini devam ettiren ön lisans ve lisans öğrencilerinin tamamını kapsayan bir anket çalışması yaptıklarını söyledi.

Anket sorularının Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda öğrencilere ulaştırıldığını, isteyen öğrencilerin ankete katılmalarının sağlandığını dile belirten Yavuzer,

yüksek lisans, doktora ve formasyon alan öğrenciler dışında kalan 10.310 öğrenciden 2894?ü bayan 2731?i ise erkek olmak üzere toplam 5625 öğrencinin ankete katıldığını söyledi.

Verilerin sosyolojik bir bakış açısı ile değerlendirildiğini dile getiren Yavuzer, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin kuruluşunun 7. yılında yapılan bu çalışmaya büyük önem verdiklerini ifade etti.

Yavuzer, konuşmasının devamında alt yapı ve fiziki yapılanma ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin 544 akademik, 271 idari personel, 20 ülkeden 71?i yabancı uyruklu olmak üzere 11.615 öğrenci ile 7 yıl gibi kısa bir zamanda hem ulusal hem de uluslararası arenada önemli bir konuma yükseldiğinin altını çizdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Burak Kahraman ise yaptığı sunumda  ankete katılan öğrencilerin cinsiyet, geldikleri eğitim kurumu, anne babalarının eğitim ve meslekleri, ailelerinin aylık gelir durumu,

üniversiteyi kaçıncı sırada tercih ettikleri, kaçıncı girişlerinde kazandıkları, Nevşehir?de nerede kaldıkları ve üniversiteyi tercih nedenleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Konferans konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ile son buldu. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ