Avuç köyü halkının sosyal platformda birleşerek imece usulüyle restore ettirdikleri eski ilkokul, şimdiki sosyal tesisi, etkinlik ve taziye evi olarak hizmet veriyor.

Daha evvel çadırlarda kurulan iftar sofraları şimdi bu etkinlik evinde gerçekleştirilirken her sene Ramazan ayının her gününde hali vakti yerinde olan bir ailenin iftar yemeği ikramında bulunduğu köyde, Ramazanın birliktelik ruhu tüm köy ahalisinin bayan, erkek, çoluk çocuk, ihtiyar genç herkesin katılımı ile gerçekleşiyor.

Birlik beraberlik, dayanışma içerisinde hareket edilmesi, pozitif davranışların sergilenmesi, sonraki nesillere örnek teşkil edip aktarılması ile Avuç köyü çevre köylere de örnek oluyor.

Ramazan ruhunun bu denli yaşanması sohbetler edilmesi, teravih namazını birlikte kılınması, örf anane ve geleneklerin bu denli yaşanması toplumumuzda özlenen hasletlerden birisi olarak değerlendirilirken ne mutlu ki Avuç Köyü´ne güzel duygular yaşanmasına öncülük yaptığı için.

Konuya dair köy sakinlerinden Enver Ekici yaptığı açıklamada “Bugünkü iftar soframızı onurlandırdıkları için Kaymakamımız Yiğit Yaşar Demirer´e, İlçe Jandarma Komutanı ve Karakol komutanına, İlçe Müftümüze, bütün köylülerimizle muhtarımız ve imamımıza teşekkür ediyorum. Hep beraber İftar edip hasbihal ettik, Allah Razı Olsun” diye konuştu. Mehmet Tolga Karaca