Hacı Bektaş Veli’nin “Yaşadığın yeri pak et!” düsturundan hareketle ilki Nevşehir’de kurulacak olan “4 Kapı Hatıra Ormanı” zamanla genişleyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇEKUD Nevşehir temsilcisi ve HASÇED Hasan Emmi Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Atilla Uğur şunları söyledi; “Vefatının 750. yılı sebebiyle ÇEKUD olarak biz de bir proje geliştirdik. Nevşehir Valiliğimizin de desteği ile 750. yılda 750 bin fidan “4 Kapı Hatıra Ormanı” Nevşehir ve Hacıbektaş’ta kuruluyor. Anadolu’nun Müslüman Türk yurdu olmasında çok büyük katkısı olan bu değerli büyüğümüz yad etmek ve tanıtmak amaçlı kampanyamıza katılmaya tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz. Ekim ayından itibaren fidanları toprakla buluşturmayı hedefliyoruz."

“Ülkemizde en az ormana sahip 5 il arasında Nevşehir de bulunuyor”

Nevşehir’in en az ormana sahip 5 il arasında olduğunu belirten Uğur, “Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre yüzölçümünün 29,4’ü ormanlarla kaplı olan ülkemizde en az ormana sahip 5 il arasında Nevşehir de bulunuyor. Yeşil bir Nevşehir için orman varlığımızın biran önce artırılmasına da katkıda bulunacak olan bu çalışma belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın da desteğiyle amacına ulaşacaktır. Bu çalışmada emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere idarecilerimize ve ÇEKUD'e buradan teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.