16 Ağustos 2015 Pazar günü saat 18.00´de Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan törenle başlayacak olan Hacıbektaş-ı Veliyi anma kültür ve sanat etkinlikleri Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi gösterileriyle başlayacak. Günün anlam ve önemini içeren konuşmaların ardından şiir ve öykü yarışmalarında derece girenlere ödülleri takdim edilecek ayrıca dostluk ve barış ödülü de sahibini bulacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Semah Ekibi, Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösterilerinin ardından Mehmet Kale, Yadiğar Sude Altay, Hasan Karayol, Zeynep Karababa, Sabahat Akkiraz´ın sahne alacakları konser programı gerçekleştirilecek.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Sergi Salonunda XIII. Uluslararası karma resim, heykel, seramik ve fotoğraf sergisi, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Fuaye Salonunda Karikatür Sergisi açılacak. Sergiler üç gün süresince açık bulunacak. Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Büyük Salonunda “Zambaktaki Kan Lekesi” isimli oyun sahnelenecek.

Bambu Tiyatrosu oyuncuları oyunu sahneleyecekler. 17 Ağustos 2015 Pazartesi Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi Açılışı gerçekleştirilecek. Çilehane de yapılacak açılış programında Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba birer konuşma yapacaklar. Aynı gün Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Büyük Salonunda 13.30—15.00 saatleri arasında  “Tarihsel Süreçte Alevilik-Bektaşilik” isimli panel düzenlenecek.

Panele Kazım Balaban (Viyana Alevi Kültür Birliği Başkanı, Araştırmacı-Yazar,  Munis Armağan (Öğretmen, Araştırmacı-Yazar), Cemil Kılıç (Öğretmen, Araştırmacı-Yazar) konuşmacı olarak katılacaklar. Panelin hemen ardından Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde 15.30—19.00 saatleri arasında ozanlar geçici düzenlenecek.

Programda Aşık Mahmut Günönü, Hasan Kaplani, Ali Baştuğ, Turabi Bektaş, Aşık Ali Sağlam, Aşık İsmail Akgöz, Süleyman Yıldız, Mehmet Kundak İsimli Ozanlar sahne alacaklar. Öğle saatlerinde gerçekleştirilecek olan birlik cem töreninin ardından konser programı da düzenlenecek. Programda Musa Eroğlu ve Ali Mahzuni de sahne alacak.

 

/images/haberler/resimler/2015-8/14/1456545403806.jpg