Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinin, 15-18 Ağustos tarihlerinde her yıl olduğu gibi Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımı ve desteği ile yapılacağı belirtilen açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle kapalı alanlardaki etkinliklerinin iptal edildiği bildirildi.

Altıok, yayımladığı açıklamada, “Bilindiği gibi tüm dünyada etkisini gösteren Kovid-19 salgını nedeni ile bu yıl; kapalı alanlardaki tüm sergi-panel-konser-gösteri-cem etkinliklerimizi yapmama kararı aldık. 56 yıldır gerçekleştirilen etkinliklerimizi bu yıl küçük çapta, halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, gerekli tüm tedbirleri alarak 15 Ağustos Cumartesi günü Kent Meydanında “Hünkar’ın 800 yıl önce “Kadınları Okutunuz” dediği topraklarda,  kadına şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekip farkındalık yaratmak adına bu yıl sahnemizi sadece kadınlarımıza emanet edip Kadıncık Ana Halk Konseri adına mini bir konser verilecek.” dedi.

Resmi açılış töreninin de halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde salon kapasitesinin yarısının kullanılacak şekilde yapılacağını vurgulayan Altıok, “16 Ağustos Pazar günü yapılacak resmi açılış programını, Kemal Kılçdaroğlu Kültür Merkezinde düzenleyecek olup yine halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, gerekli tüm tedbirleri alarak, salon kapasitenin yarısını kullanacak şekilde, protokol katılımı ile gerçekleştireceğiz. Şimdiden katılım yapacak tüm Canlara teşekkürü borç bilir, katılan misafirlerimizin, esnaflarımızın ve halkımızın, görevlilerin uyarılarına, maske-mesafe-hijyen kurallarına özen göstermelerini rica eder, aşkı niyazlarımızı sunarız.” ifadelerini kullandı.

15 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00’de Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak 57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, daha sonra Hacı Bektaş Veli Dergahının ziyareti ile devam edecek.

Hacıbektaş Belediyesi toplantı salonunda Alevi-Bektaşi STK’ları ve kanaat önderlerinin katılımı ile yıllık değerlendirme toplantısı yapılacak ve bildiri hazırlanacak.

Aynı gün 19.30’ da Hacıbektaş Kent Meydanı’nda semah gösterisi, Nazlı-Server Çığa’nın ‘Ben Anadolu” adımı Kadıncık Ana’dan aldım isimli müzikal tiyatro gösterisi yapılacak.Daha sonra sanatçılar Serpil Kara ve İlkay Akkaya, Alevi-Bektaşi deyişlerinden örnekler sunacak.

Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülünün Hızır Viyana Derneğine verilmesinin ardından Erdal Erzincan bir konser verecek.

Etkinliklerinin ikinci gününde ise kutsal olduğu bilinen Ardıç Ağacının bulunduğu Mistik Hırka Dağı’nda doğa yürüyüşü ve Kamplı etkinlik yapılacak.

Etkinlikler 18 Ağustos Pazar günü saat 17.00’de Kadıncık Ana Evi Parkı’ndaki dayanışma yemeği ile sona erecek.

Kılıçdaroğlu etkinliklere katılacak

Etkinliklere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde çok sayıda milletvekili ile katılacak.