Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi´ndeki müzenin açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Anadolu insanının hiçbir zaman acı çekmemesini diledi.

İnsanlık Müzesi´nin açılmasının önemli olduğunu belirten Ağbaba, "Umarız Türkiye geçmişte yaşanan karanlık olayları bir daha yaşamaz. Maalesef Türkiye´nin tarihi, katliamlar tarihi gibi. En son Suruç´da katliam yaşadık. Umarız bundan sonra Türkiye´de, Hacı Bektaşların, Yunus Emrelerin, Mevlanaların ekmiş olduğu barış ve kardeşlik tohumları çok güçlü yeşerir, bir daha  Anadolu insanı acı çekmez" dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ise açılışı gerçekleştirilen müzenin insanlık adına açılan ilk müze olduğunu söyledi. Müzenin yapılmasına Bakırköy Belediyesi´nin öncülük ettiğini aktaran Selmanpakoğlu, "İnsanlık müzesinin yapılış amacı, karanlıkla aydınlığın çeliştiği noktalarda karanlıkların bir daha devam etmemesi. Çünkü biz gelişmeye muhtaç bir toplumuz. Gelişim ve aydınlanma adına süreci henüz tamamlayamadık. Bu anlamda açılışı gerçekleştirilen müzenin sürece katkı sağlayacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek müzenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, eski CHP Milletvekili Umut Oran, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da katıldı.

Müzede, uğradıkları saldırılar sonucu hayatlarını kaybeden Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Necip Hablemitoğlu ve Ümit Kaftancıoğlu´nun hayatlarına dair bilgiler ile fotoğrafları ve eserleri yer alıyor.