Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Gökhan Keven, Müdür Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Öğrencilerden Mustafa Yaman tarafından sunumu yapılan Çanakkale Cephesi’ni anlatan kısa belgesel gösterimi ve Çanakkale Cephesi’ndeki kahraman askerlerden Yüzbaşı Mehmet Tevfik’in ailesine yazdığı mektubun okundu programda, öğrencilerden Ahmet Altınsoy kendi yazmış olduğu “Geçeceğini mi Sandın?” şiirini seslendirdi.

Öğr. Gör. Alper Görgün’ün Çanakkale Cephesi’ni en iyi anlatan eserlerden biri olan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini okuması ile devam eden program da ayrıca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi öğretim elemanı Dr. Enes Öz, Çanakkale Savaşı ve savaşta İtilaf Devletleri tarafından uygulanan insanlık dışı uygulamaları anlatan bir sunum yaptı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği, öğrencilerden Emir Cucuk’un şehitler için yazılan “Çanakkale Türküsü” ve “Şu Kışlanın Kapısına” isimli türküleri seslendirmesi ile sona erdi.