Hacıbektaş Veli´nin barışın, dostluğun, Kardeşliğin ve hoşgörünün adı olduğuna dikkat çeken Başkan Selmanpakoğlu, Cumhurbaşkanının da, CHP Genel Başkanının da şu ana kadar konuşmalarında siyasete yer vermediklerini bu durumdan kendilerinin de mutlu olduğunu dile getirdi.

Selmanpakoğlu, “Olaya şöyle bakıyoruz biz. Hacıbektaşı Veliyi anma törenlerini siyasete alet etmiyoruz. Cumhurbaşkanı da oraya gelip konuşma yapmış ve siyasetle ilgili ifadelerde bulunmamıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´da gelip konuşma yapmış ve orada siyaset konuşmamıştır.

Bizim de istediğimiz zaten bu. Hacıbektaş-ı Veli Barışın, dostluğun, Sevginin ve hoşgörünün mekânı. Düşünün Selçuklu hükümeti dağılmış, Anadolu´nun göbeğinde Kapadokya bölgesinde Selçuklu boylarını müslümanlığa davet eden bir kişinin anma etkinliği bu etkinlikler.

Böyle bir kişinin anma etkinliğinde siyasi kişiliklerimizi bir tarafa bırakıyoruz. Dolayısıyla hükümette buna uyuyor, muhalefette buna uyuyor. Benim belediye başkanlığı yaptım dönemde bu böyle oldu.

Siyaseti sokmadık konuşmalarımıza. Bende öyle yaptım. Siyasi bir ayrımcılığa neden olabilecek ifadelerden hep kaçındık. Dostluğun, kardeşliğin, sevginin ve hoşgörünün bu bölgeye yakıştığını düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu.