CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun katılması beklenen törenlere iktidar partisinden Başbakan Yıldırım´ın ya da bakanlardan kimlerin katılacağı henüz belli olmadı.

Bu arada törenlerin programı da belirlendi.

15 -17 Ağustos 2016 Hacıbektaş 16 Ağustos 2016 Salı Açılış Konuşmaları Ve Ödül Törenlerinde  ilk gün Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi 11.00—13.00 saatleri arasında  Saygı Duruşu,  İstiklal Marşımızın okunmasıyla program başlayacak.

Garip dede Semah Ekibi Gösterisinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Şiir ve öykü yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Ayrıca barış ve dostluk ödülü de buradaki programda sahibini bulacak.

Çilehane ve Kartal Meydanında Feyzullah Çınar Heykel Açılışı yapılacak. İnsanlık Müzesi Gezilecek.

Aynı gün akşam saatlerinde Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezinde Adana Şakir Paşa Cem Evi Semah Ekibi, Alevi Gençlik Hareketi Semah Ekibi, Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu sahne alacak.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Sergi Salonu XIV. Ulusal ve Uluslararası karma resim, heykel, seramik ve fotoğraf sergisi açılacak. Sergiler üç gün boyunca devam edecek.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Büyük Salonda düzenlenecek olan panel programında Doç. Dr. Özgür Savaşçı, Zeynal Şahan konuşmacı olarak yer alacaklar.  

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezindeki ozanlar geçidinde Ozan Esrari, İrfan Dolaş, Aliyar Aslan, Aşık Ummani Erden, Mehmet Kale, Mehmet Acet, Cengiz Sağlam ve Engin Sağlam sahne alacaklar.