28 Ekim 2021 Perşembe günü saat 13.00'da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı 29 Ekim Cuma günü de devam etti.

Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay’ın 29 Ekim günü makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan programda daha sonra Cumhuriyet meydanındaki kutlama törenine geçildi.

Törene Kaymakam İbrahim Engin Şenay, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Hacıbektaş Cumhuriyet Savcısı İlhami Çelik, Hacıbektaş Hâkimi Mert Yayla, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Yalçın Ayrancıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Şentürk, protokol üyeleri, resmi kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam İbrahim Engin Şenay ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’un törene katılanların bayramlarını kutlamalarının ardından, Kaymakam Şenay günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; ”Cumhuriyet halkın hür iradesine dayanır, her türlü vesayetin üstüne milletin egemenliğini koyar. Cumhuriyet çoğulcu, kapsayıcı, kuşatıcı ve katılımcıdır. Cumhuriyet din dil ırk düşünce ayırt etmez. Cumhuriyet’te sen ben şu kavgası olmaz. Cumhuriyet eski yeni bilmez. Gelenekte ondadır modern olanda. Cumhuriyet bir tek şey bilir; Hürriyet.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve Halk Eğitimi Merkezi Semah ekibi gösterisinin ardından Hacı Bektaş Veli Futbol Turnuvasında ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cumhuriyet meydanındaki program Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Derneği’nin müzik dinletisi ile son buldu.