İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu vatandaşların hak ve yükümlülükleri, doğru bilinen yanlışlar, uluslararası koruma ve ikamet hakkında bilgilendirme ve istatistiki veriler ile ilgili sunum yapılarak köy ve mahalle muhtarları bilgilendirildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce hazırlanan “Büyüksün Türkiye” videoları izletilerek toplantının son oturumu olan istişare bölümünde mahallelerdeki sosyal uyum düzeyi, karşılaşılan sorunlar ve muhtarların önerileri konuşuldu.

Mahalle ziyaretleri kapsamında Hacıbektaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nevşehir’de Yaşayan Yabancılar Fotoğraf Dergisi ve Yabancılar İçin Kent Rehberi takdim edildi.

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü personeli ile birlikte ilçede ikamet eden Suriye uyruklu aileye ihtiyaç duydukları kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve devletin şefkatli elinin her zaman yanlarında olduğu hissettirmek amacı ile hane ziyareti gerçekleştirilerek MUYU okul çantası, eğlence kutusu, maske ve bere hediye edildi.