Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, törenlerin programının ramazan bayramı sonrasında şekilleneceğine dikkat çekti.

Barışın, hoşgörünün merkezi olan Hacıbektaş ilçesinde bu yıl da binlerce insanı ağırlamaya hazırlandıklarına dikkat çeken Selmanpakoğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yılda 16-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 52.Ulusal 26. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Tüm dünyaya Hacıbektaş Velinin hoşgörüsünü yaymaya devam edeceğiz” diye konuştu. daha sınırlı bir yapıya sahiptir. Tarımsal amaçlı olarak yapılacak fuarların ise maddi açıdan güçlü kişi veya kuruluşlarca desteklenmesi gerekmektedir.  İlimizde ise bu şartları oluşturmak için kurum ve kuruluşlarla ön görüşmeler yapılmış ancak henüz somut hale gelmemiştir.

Buna ilaveten  yöremiz ürünlerinin çeşitliliğinin ve veriminin  artırılarak turizm entegrasyonunun sağlanması ve pazarlama olanaklarının geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız sürmektedir.

Ancak yinede karşılık beklemeksizin kaynaklarını bu amaç doğrultusunda kullanmak isteyen yatırımcılara kurum olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuz bilinmelidir” dedi.