Gün geçmiyor ki hepimizi hayrete düşürecek bir gelişme olmasın. Gerek ülke içinde gerek yurt dışında gerekse tüm dünyada artık olanlara ağzımız açık bakmıyor, sadece “vat canına” deyip geçiyoruz.

Hemen her şeyi kanıksadık aslında.

1970 li yıllarda FKÖ eylemleri ayyuka çıkmıştı. Şimdiki deyimle “ Halit fun culp” kurulmuştu. Her ne kadar batı literatüründe bu isim terörist olarak geçiyorsa da bizim için o, bir özgürlük savaşçısıydı. Özellikle sol kesim hemen her mitingde “Yaşa Filistin Yaşa Yaser Arafat” sloganı atar olmuştu.

Filistin´e özgürlük tanınmalıydı, O kutsal topraklar esasen onların hakkıydı ama 1940 larda parayı basan Yahudi toprak almaya başlayınca bir süre sonra İsrail devleti peyda oluverdi. Suçun büyüğü parayla toprak satan fakir Filistinlilerdeydi ama…..

Daha sonra bölgeye dikkat çekmek amacıyla bazı filmler yapılmaya başlandı. “Hoş geldin Mogadişu” bu filmlerden biridir. Almanya´da tutuklanan beş FKÖ üyesini kurtarmak için aynı örgüt üyelerinden dört kişi bir uçak kaçırır ve arkadaşları karşılığında rehineleri önerir.

Dün yazmıştım “algı yönetimi” meselesi işte yine burada devreye girer, gaddar birer Yahudi düşmanı olarak resmedilen ve terörist addedilen şahıslar, düzenlenen bir operasyonla öldürülür, masum rehineler kurtarılır. Finalde vurulan ama hala yaşamakta olan teröristlerden kız olanı sedye ile götürülürken iki parmağıyla zafer işareti yaparak “Yaşasın Filistin, Yaşasın özgürlük” diye bağırıyordu.

Pazar günü sabah haberleri izliyorum.

“Vay canına” dedim, bunu da mı görecektik.

Filistin LİDERİ Mahmud Abbas Vatikan´a giderek Papa Francesco ile görüştü ve Vatikan´a Filistin devletinin (kutsal makam-vatikan-) büyükelçiliğini bizzat açtı.

İyi mi?

Niye orda?

Çünkü 2015 yılında imzalanan ve 2016 yılında yürürlüğe giren anlaşmayla Vatikan Filistin´i resmen devlet olarak tanımıştı. Her ne kadar İsrail höt-zöt etse de Papa daha ileri giderek Mahmud Abbas´a “sen bir barış meleğisin kardeşim” deyince İsrail bir yerinin üzerine oturuverdi.

Zamanında çok “yaşa Filistin, yaşa Yaser Arafat” diye sloganlar attık. Yaser Arafat yaşamadı ama Filistin böyle siyasetle ne olur bilmem.