İçimizde ve dışımızda düşmanlarımızın çok olduğu bu günlerde dost dediğimiz müttefik dediğimiz ülkeler hem pkk hem pyd hem de diğer düşman gruplara açıktan veya gizlice destekliyorlar. Bizim başımızı iki elimizin arasına alıp nasıl bir dönme dolap olduğunu iyi idrak etmemiz lazım.

Gidişat hiç ama hiç iyi değil. Ortadoğu da yıllardır oynanan oyun herkesin malumu Amerika ve İsrail parçala böl sonra işgal et  yöntemi geldi kapıya dayandı sıra bizde bu açık seçik ortada önümüzde örnek çok; ırak, Suriye, mısır gibi.

Rahmetli Erbakan hoca bundan yıllar önce bugünkü durumu anıl anlatıyor:

"Irak´ın işgali için ortaya atılan uydurma bahaneleri şimdi Suriye için uydurulmaktadır. Güya Suriye, Filistin´in terörist gruplarını destekliyormuş. Arapları ABD´ye karşı kışkırtıyormuş" cümleleri ile açıklamasına devam eden Erbakan, yıllardan beri bu oyunu dile getirdiklerini de söylüyor.

Erbakan, "Biz yıllardan beri tüm bu planların arkasında dış mihrakların Arz-ı Mev´ud´un İsrail´e bağlamak gayelerinin olduğunu her zaman belirtmişizdir. Bu olayların hepsi uydurma bahanedir. Asıl maksat büyük İsrail´in kurulmasıdır. Bütün insanlığın köle yapılmasıdır.

Asıl maksat ya öleceksiniz ya teslim olacaksınız kararının uygulanmasından ibarettir. Afganistan ve Irak´tan sonra Suriye ile sınırlı kalmayacak. Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye. Asıl hedef Türkiye´dir. Bu sebepten dolayıdır ki bir plan başlamıştır. Bunun yürütülmesi için gereken adımlar atılmaktadır" şeklinde konuşarak hedefin Türkiye olduğunu kaydetmişti.

1979  İran devriminden önce yönetimde bulunan şah Amerika büyük elcisinden habersiz tek adım atamazken devrimden sonra yönetime geçen mollalar Amerika ve yandaşlarını ülkeden tektek ayıklamışlardır. Şimdi geldikleri noktayı herkes görüyor.Kendi kendine yeten bir güç oldu İran .

Sayın cumhurbaşkanımız geçen gün yaptığı bir konuşmada; Amerika ya safını seç diye seslendi ne güzel bir söz bu ama eksik Amerika nın safı belli tek eksik bizim safımızın belli olmayışı.

İran örneğindeki gibi ya Amerika ile karmaşa içinde iki ileri bir geri yaşarız yada içimizdeki güç ortaya çıkar Amerika yı ve yandaşlarını başımızdan def eder dev bir ülke oluruz.