Dünyanın her yerinde terör olaylarında onlarca masum hayatını kaybeder. Ulusların ciğeri yanar. Bu bir savaş değildir, meramın ne olursa olsun, hedefin ne olursa olsun, amacın ne olursa olsun masum insanları öldürmenin hiçbir haklı gerekçesi de olamaz.

Boşaltılmış bir beyinden, uyuşturulmuş bir zihinden, merhametten yoksun bırakılmış bir kalpten daha tehlikelisi yoktur.

İster ilaç veriliyor deyin, ister beyin yıkanıyor deyin, ister maddi ya da manevi bir zenginlik bahşediliyor deyin ne derseniz deyin yine de kalbinde zerre-i miktar Allah korkusu taşıyan hiç kimse masumları katletmeye bu kadar istekli ve hevesli olamaz.

Ama sonuçta oluyor.

Bize düşense millet olarak olacakların önüne geçmektir.

İşte tam bu noktada günlerdir düşünüp duruyorum, gerek Ankara, gerek Diyarbakır, gerek İstanbul katliamlarında göz göre göre, belli ola ola bu insanlar nasıl bu eylemleri gerçekleştirebiliyorlar.

Örgütü ne olursa olsun, kimlerden destek alırlarsa alsınlar, bir kişi elini kolunu sallaya sallaya uzun makinalı bir tüfekle taraya taraya dünyaca ünlü bir gece kulübüne girip, 39 kişiyi öldürüp, 65 kişiyi yaralayıp, silahını imza niyetine bırakıp, kıyafetini değiştirip, dışarı çıkıp, muhtemelen kendini bekleyen başka bir araçla nasıl kaçabiliyor.

James Bond filmlerine taş çıkartan bir senaryo.

Teröristin fotoğrafları yayınlandı. Herif tam bir psikopat. Bu bir yana olay tamamen profesyonelce düşünülüp planlamış bu kesin.

Kesinlikle tek kişilik bir eylem olduğuna inanmıyorum ve işin daha ilginci adına IŞİD, DEAŞ, DAEŞ ya a ne deniyorsa bu örgüt bı güne kadar Türkiye´deki hiçbir eylemi üstlenmedi ya da ben hatırlamıyorum. Şimdi bu eylemi üstleniyor olması çok manidar değil mi?

Eğer bu saldırı komplike bir cinayet planı ise arka planında kimler, hangi istihbarat servisler ve hangi milletlerin olduğu açana açığa çıkarılabilecek mi?

Dahası bu adamın çok iyi yetiştirilmiş bir elaman olduğu kesin. O halde kaçması mümkün olmamalıydı çünkü ele geçtiğinde öterse tüm bağlantılar belli olur, öyleyse bu herif ya yakında bir yerlerde ölü olarak bulunacak, ya ortadan çoktan kaldırıldı ve cesedi bulunamayacak bir şekilde yok edildi ya da şimdiden yurt dışına çıkarıldı bile.

Sonuç olarak bence şu ana kadar yapılmış en planlı, en komplike ve en korkunç eylemdi bu Ortaköy katliamı.