YIL 1951 Adnan Menderes dönemi Amerika ile ilişkiler olabildiğince iyi hatta mükemmele yakın. Dost ve müttefik Amerikalı kardeşlerimizin küçük bir ricası var, “Türkiye bize çok uzak, ilişkileri daha üst düzeyde tutmak için bir üssümüz olsa da insek kalsak gitsek gelsek” falan dediler. Titiz araştırmalar sonucu Çukurova´nın en bitek toprakları feda olsun dostlarımıza diyerekten, binlerce dönüm arazi üzerine kondurduk İncirlik´i.

1954 yılında biz coşku ile Nevşehir´in il oluşunu kutlarken o sıralarda devlet erkanı da büyük bir heyecanla İncirlik´in açılışını yapıp dostlarımızın hizmetine sunduk.

1980 li yıllarda Adana´da görev yapmıştım, hep merak etmiştim nasıl bir yer bu İncirlik diye. Gidip gördüm adeta küçük bir Amerika kasabası halindeydi. Amerikan ürünlerinin satıldığı mağazalar, her yerde siyah beyaz iri kıyım Amerikalılar, o günlerde sadece filmlerde görüp hayran kaldığımız markasını bile okuyamadığımız, devasa jipler.

Belli bir yerden sonra daha ileri gidemiyorsunuz, çünkü Türklere ait sınır bitiyor daha ilerisi YASSAH.

Adana´yı bilenler bilir. Eski e-5 karayolunun adana içinden geçen kısmında tam merkezde Kıbrıs şehidimiz Atilla Altıkat´ın anısına yaptırılan bir köprü vardır. Onun hemen altında Küçük saat denilen semte doğru giderken –şimdilerde var mı bilmiyorum- eskiden boşboşçular denen satıcılar vardı. üç tekerlekli arabalarla ikinci el eşya satan bu insanlar Amerikalı dostlarımızın bir halta yaramaz diye çöpe attıkları her şeyi toplayıp orada satarlardı. Özellikle de boş içki şişeleri.

Dağ gibi yığılmış çeşit çeşit markanın biçim biçim şişeleri, sıcaktan bunalan Adanalıların buz dolabında su şişesi olarak inanılmaz iş görürdü. Benim de 2 tane almışlığım vardır.

Yıllarrrrr yıllar geçti.

Müttefikimiz, canımız ciğerimiz parasına şarkılar yazdığımız, en güzel bitek topraklarımızı feda ettiğimiz, Ameriklılarımız, şimdilerde özellikle en sıkışık olduğumuz, yardıma ihtiyaç duyduğumuz, harekatını birlikte planladığımız, IŞİD ile mücadelede bizi yapayalnız bıraktı iyi mi?

Kaldırdı İncirlikten uçağını, yerleri belli olduğu halde bombayı atmadan geri geldi iyi mi?

Mühümmattı, ekmekti, undu diyerek bizler her gün terör saldırıları düzenleyen PYD ye silah attı bu uçaklarla iyi mi?

Nurlar içinde uyu Mahsun-i Şerif. Adam yıllar önce anlamış ve söylemiş de ama dinleyen kimmmmm?

“Defol git benim yurdumdan,

Amerika katil katil,

Yıllardır bizi bitirdin,

Amerika katil katil.”

Devleti devlete çatar,

….gibi pusuda yatar.

Kan döktürür silah satar

Amerika katil katil.