İş Bankası 1924 yılında Sevgili M. Kemal Atatürk tarafından kurulmuş.

İş Bankası, Yeni kurulan Cumhuriyette özel müteşebbisin, girişimciliğin önünü açmak için kusursuz bir yatırımdır.

Kurulduğu günden bu yana her zaman Türk özel müteşebbisine, ilham kaynağı olmuştur.

İş Bankası kurulduğu yıl dan günümüze kadar adeta özel girişimciliğin üniversitesi kabul edilmiştir. Hangi açıdan bakarsanız bakın İş Bankası, gerçekten Türk Milletinin yüz akıdır..

Bankanın gelirleri hiç bir dönem de istismar edilmemiş. Ülkenin ekonomik buhran dönemlerinde de hiç bir zaman finansal ihtiyaç hissetmemiş ve daha önemlisi Türk toplumunun, mudilerinin güvenini sarsacak hiç bir düşünce, eylem ve yanlış anlamalara neden olacak politika belirlememiştir.

Şimdi, Türk milletinin yüzakı, göznuru bir kamu kurumu devletin hazinesine arpalık yapılmak istenmekte.

Elbette, devletin hazinesi, devletin güç kazanacağı, devlete güç kazandıracak hiç bir şey devlet, ve devletin belirleyeceği milli politikanın üzerinde olaması düşünülemez.

Ancak, hangisi devlet; en küçük eleştirileri hazmedemeyen hapse atan, insanların hükümete yönelik eleştirel yaklaşımları FETO Terör örgütüyle ilişkilendiren devlet mi?

Medeni toplumların, gücün haksızlığın, zorbalığın karşısında tek dayanağı, güvencesi istisnasız hukuktur. hukuktan başka ne olabilir?

Hukuku, hükümet politikalarına alet eden..

Sonra, o kadar kamu yatırımlarını satıp özelleştirdiği halde bir türlü, finansal doyuma ulaşamayan; bunun yanın da ilaveten ekonomik istikrarı da sağlamakta zorlanan devlet, hükümet..

Şimdi, Türk milletinin , özel müteşebbisin yüz akı olan bu örnek kurumun da hiç edilmesine, devletin ya da hükümetin istikrarsız politikalarına kurban edilmesine . Milletin hayır, bu kadarına da rızamız yoktur demek hakkı var mıdır yok mudur siz karar verin..

TRAFİKTE YENİ UYGULAMALAR

Geçtiğimiz yıllar da Trafik ile alakalı bir kaç yazı yazmıştım.

Kararlılıkla yeni uygulamaya alınan yaya geçişlerinde yayalara öncülük sağlanması gereken uygulamayı çok önemsiyorum.

Bu tür uygulamalar nedir? Biliyor musunuz? Ekonominizin dünya da bir numara olmasından daha değerli.. paranızın en değerli olmasından daha önemli..

İlgili uygulamalara İlaveten öncelik arzeden iletişim kuralları da var..

Trafik polisi ile toplum polisini birbirinden kesin kez ayırmak gerek, kesinlikle..

Toplum polisi, toplumdaki şiddet içerikli potansiyel suç unsurlarına yönelik güvenlik kaygısını gidermek amaçlı örgütün, kolluk gücüdür ve gerektiğinde her an güç ve silah kullanmaya yetkilidir ve de olmalıdır.

Ancak, Trafik polisi öyle değil. Trafik polisi araç trafik akışının daha düzenli, daha güvenli ve sağlıklı olmasını üslenen görevli memurdur.

Bundandır ki Trafik polisleri, daha sosyal, iletişim lisanı çok daha medeni, tolerans içerikli olmalıdır.

Emniyet kemeri uygulamaları sürücüler tarafından, istisnasız uygulanmakta, kemerler takılmakta.

Geçtiğimiz günlere göre şehir içlerindeki trafik akışı, hız limitlerini zorlamamakta.

Araç kullanan insanlarımızın trafikte kemer takıyor, hız limiti kurallarına uyuyor olması çok memnuniyet verici. İnşallah yaya geçişi önceliği kuralına da uyulduğunu görür tanık oluruz.

Trafik kuralları, trafik ahlakı toplumun medeniyet ölçütlerinden birisidir.