Kimdir iyi insan? Göreceli bir kavram mıdır? Herkese göre değişir mi ölçüsü?

    Aslında tartışılacak bir konu da değildir bence çünkü bana göre ve sana göre değişebilir.

   Bir standardı var mıdır? Mesela kötülüğü dokunmayan herkes iyi midir?

   Bence iyi insan sadece kötülüğü dokunmayan değil, pek çok özelliği de beraberinde taşıyandır. Olumsuzlukları olması onun kötü olduğu anlamına gelmez.

   İyi insan kavramının altını dolduracak yüzlerce şey bulunabilir. Kimseye karşı kötülük düşünmeyenden tutun da varını yoğunu dünyayı daha güzel hale getirmeye çalışan insana kadar iyi insan kavramı geçerliliğini korur.

    Galiba iyi insan kavramını en güzel besleyen duygu sevgi olsa gerek.  Yüreğinde sevgi duygusu bekleyen her insan iyidir bence. Bu sevgi insana, hayvana, yaratanın can verdiği her şeyedir ev bunun milliyeti dini de olmaz.

   Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi “dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir.”

    Ne der Nazım Hikmet, “ yeter ki kararmasın sol memenin altındaki cevahir.” Eğer o cevahir kararmamışsa sevgi için her zaman bir umut vardır, sevgi varsa iyilik duygusu da yanındadır kuşkusuz.

   İyi insanı kategorize de edemezsiniz. Astı, üstü, zengini, fakiri, kadını erkeği yoktur. Rütbesi, mevkii ne olursa olsun yeter ki yüreğinde o cevahir olsun.

   İyilik bazen bir kuşa bir çiçeğe su vermektir umarsızca. İyilik bir çocuğun yanağını okşamak, bir açın karnını doyurmaktır beklentisiz. Darda kalmışa el uzatmaktır, görmeyene baston, duymayan kulak olmaktır. Hastaya umut, düşküne el uzatmaktır. Çaresize çare, ölmüşe Fatiha okumaktır.

   Eğer belli bir mevkideyseniz; derdi olana ilaç, sorunu olana çözüm olmalı iyi insan.

    Belki saymaya kalksanız parmak hesabı yapacak kadar sınırlı da olsa İYİ İNSANLAR HALA VAR.

   Milletvekilinden sade vatandaşına kadar tanımaktan mutlu olduğum iyi insanlar oldu çevremde.

   Yolunuzun hep iyi insanlarla kesişmesi dileğiyle.