KADIN ELİ Geçtiğimiz günler de Sivas´ta TOBB KGK´lunun başkanların bölge toplantısına Sivas başkanımız Sevda Mutlu´nun daveti ile ben de katıldım. Toplantıdan  sonra kısa bir Sivas gezisinde  hayran kaldığım bir uygulama ve hayata çok başarılı bir şekilde geçirilmesi ben de iz bıraktı.

Sivas  belediyesinin projesi şeklinde hayata geçirilmiş. Bizi  sanıyorum dört katlı bir market ama AVM  şeklinde inşa edilmiş.

Alt kat market şarküteri kasap  ürünleri reyonu şeklinde ama aklınızın alabileceği her türlü her marka ürün sütünden etine kadar, bir üst kata çıkıyorsunuz kadın kıyafetleri, bir üst kat erkek ve çocuk kıyafetleri bir üst kat ev tekstili v.b.

Şimdi okurken düşüncenizi hissediyorum az çok, eeeee ne var bunda her AVM´de olması gerekenler orda da varmış. Ama o AVM´nin amacı çok farklı işte. O AVM de ihtiyacı olanlar tespit  ediliyor kendilerine ihtiyaca göre aylık fiş veriliyor yıllık giyim fişi veriliyor ve evlerine gidilerek yakacak ve ev tekstil ihtiyacı belirleniyor.

Ona göre ihtiyaçları gideriliyor, bu sistem öyle güzel oturtulmuş ki. Tıkır tıkır çalışıyor. Bu nasıl oluştu diye Belediye başkanına sorduğum durumu müsait olanlar belgelerle bağışlarını buraya yapıyor eğer firma ise poşetlerini de bırakıyorlar firma değilse açılan hesaba para yatırıyorlar on liraya kadar bağış yapanlar var hepsi kabul oluyor önemli olan niyet dedi.

Ayrıca ilgimi çeken ayrı bir şey oldu alış veriş yapanların gururu kırılmasın diye o markete  bağış yapan firmaların kendi ürünleri kendi poşetlerine konuyor ama takip sistemi müthiş dedim ya sistem çok güzel oturtulmuş. Sonra yine merak ettim oda başkanımıza sordum bu sistem bu kadar güzel nasıl oturtuldu? Dedi ki  belediye başkanımızın eşi bu projenin öncüsü haaa tamam dedim yine KADIN ELİ DEĞMİŞ.

Bu dünyayı kadınların kurtaracağından o kadar eminim ki bu savaşlar, tüm dünyadaki bu sevgisizlik yine kadınlarla son bulacak.

Kız çocuklarımızı mutlaka eğitip okutmalıyız ve birey olarak ana olarak kadın olarak bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bir başka makalemde buluşmak üzere Barışla dostlukla hoşgörü ile ve en önemlisi SEVGİ ile kalın…