Diyor ki yazı:

Ya yedi minicik adamla yaşarsın,
ya kurbağa öpersin,
ya en sevdiğin meyveden
zehirlenirsin,
ya kuleye kapatılırsın,
ya elin adamı tırmansın diye
saçlarını uzatırsın,
ya gece yarısı külkedisine dönüşür,
yırtık pırtık elbiselerle kalırsın...
ve en kötüsü seni sadece ayak
numarandan tanıyan bir akılsıza aşık olursun...

Yazının başlığı da "Kadın olmak masallarda bile zor...”

KADIN OLMAK SUÇ MU?

 Kadın olmak suç mu? Bilmiyorum ama kadına karşı yapılan saygısızlık bir suç, kadına karşı yapılan taciz, tecavüz bir suç, kadına karşı her türlü şiddet bir suç, O´na sevdiğini söyleyerek öldürmek bir suç, kadına karşı her türlü ayrımcılığın suç olduğunu, bu türlü suçları işleyenlerinde kadınların yakınları, eşleri, kardeşleri ve ebeveynleri olduğu  bariz ortada..

Kadın olmak tek bir durum ya da durumlar bileşeni değil, binlerce durumun peş peşe ya da iç içe yaşandığı bir süreçtir. Aslında kadın; anne olarak, eş olarak, kardeş olarak, evlat olarak, sevgili olarak mutlaka hayatımız da bir ya da birkaç kadın vardır öyle değil mi?Bel ki değerini bildiğimiz, belki de sevip de değer vermediğimiz, onları severek üzdüğümüz, severek ya da sevmeyerek  öldürdüğümüz insanlardır onlar.

 Kadın olmak suç mu? korumak, hem kendi namusunu hem de erkeğin namusunu kurtarmak, ve  bunun yanı sırada neslini devam ettirmesi için evde aktif rol oynayan kimseler yani annelerimiz ..Kardeşlerimiz.. Kadın için “Toplumda örnek davranışlı olma gibi sosyal, biyolojik yükümlülüklerle belleri oldukça eğilmekte ve bu sorumluluklar altında ezildikçe ezilmektedir.

Kadın olmak büyük sabır gerektirir. Kadın olmak bir seçicilik olmayıp Allah´ın bir lütfudur. Anne olmak, kadına güç ve sabır veren tek şeydir..Ha anne olmak derken şunu da özellikle belirteyim “tesadüf annelere” değil bu sözüm .. Erkekler asla kadınları hor görmemelidir.

Maalesef günümüzde hala “ dayak yiyen, tacize, tecavüze uğrayan kadınların olduğunu” söyleyerek tekrar tekrar hatırlatmak durumundayım ..Asırlar geçmiş üstünden.. kaç nesil gelmiş ardından ..Sayısız kitaplar, makaleler ,şiirler yazılmış ardından..

Kimler neler yaşamış ne hayatlar tükenmiş bitmiş ..Ne davalardan geçmişler, töre demişler namus demişler adına levirat, sorarat, berder  demişler ..hep ama hep kanını ezmişler..üzmüşler..

Peki şimdi durum sizce ne derseniz ?

Kadın olmak suç mu bilmiyorum,ama görüyorum ki  ne yaşarsa yaşasın ne acılar çekerse çeksin öyle bir güç ve azim var ki onlar da her günün sabahında küllerinden doğar gibi yeniden yeniden doğup,  hayata merhaba deyip umuda ve hayallerine doğru giden kutsal varlıklarız biz kadınlar..Bu güç ve azim asla göz ardı edilemez..!Bir sonraki yazımda görüşmek ümidiyle..SAYGILAR

Kişisel Gelişim Uzmanı / Sosyolog / Melek YORGANCI