Herkes gibi bende akşam eve gelince mutlaka haberleri izlemeye çalışıyorum.

Dün gece hem dinleneyim hemde haberleri izleyim dedim ancak hangi kanala geçtiysem

ikinci sayfa haberleri ilk sırada yer alıyordu . Yine şiddet yine kadın cinayetleri bir değil bir kaç tane öldürülen kadıniar. Boyut öyle bir hale geldi ki artık eş sevgili cinayetlerine başka türleri de eklendi... Hadi canım bir kadın öldürmek istiyor diyip kendini sokağa atıp rast gele kadın öldürmeye varan ruhsal sıkıntıları olan İNSANCIKLAR...

Gencecik Başak 'ı öldüren İNSANCIK ifadesinde o gün üzgündüm, daha güçsüz ve savunmasız bir kadını öldürmek üzere çıkmış önüne gelen Başak'ı öldürmüş.

Çıldırmalar, cinayetler, tacizler, aşağılamalar, küçük görmeler inanılmaz çoğalmaya başladı.

Bu İNSANCIKLAR dönemimizde çoğalmaya başlamakla beraber kendileriyle de baş edemiyorlar. Kadınlar erkekler için güçsüz savunmasız ve zayıf algılanıyor.

Peki neden kadın öldürüyorlar acaba hiç düşün dünüz mü? Sevgisizlikten evet evet tek  nedeni doğdukları andan itibaren sevgisiz büyümelerinden. Babalarının annelerini sevmemeleri, aşağılamaları, şiddet uygulamaları, suçlamaları, vb. gibi anlatmakla bitmeyen örneklerle.

Aynı şekilde bu ailede yetişen erkek çocukları şiddet eğilimli oluyor, kız çocukları ise evlendiğinde kocasının her türlü şiddetine aşağılanmasına hazır bireyler oluyor.

Şimdi tekrar soruyorum suçlu kim? Tabi ki biz ebeveynler yani anne babalar maalesef.

Ayrıca en önemlisi de kanundaki boşluk. Artık buna mutlaka kanun nezdinde ele alınıp bir an öce çözümlenmesi gerekiyor.

Kadına şiddet sadece vurmakla dövmekle kalmıyor. Geçenlerde Üniversite de doçent bir arkadaşımla sohbet ederken çok üzgün olduğunu gördüm. Hayırdır dedim sorma dedi profösörlüğüm geldi ancak alamıyorum. Bu da kadına uygulanan farklı bir şiddetti.

Bir kadın iki kız çocuğu olan bir anne olarak kadınların artık bu derece psikiysatrik sorunları olan her platformda var olan bu erkeklerin artık yaptırımlarla verecekleri zararlardan korunmaları gerektiği kanısındayım.

Sağlıkla .saygıyla en önemlisi de sevgiyle kalın....