Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılacak olan "1. Bölgesel Ödüllü Gazetecilik Yarışmasına Kayseri, Sivas, Yozgat,

Nevşehir, Niğde ve Kırşehir?de yayın yapan basın kuruluşlarında (gazete-TV ve haber ajansları) görev yapmakta olan gazeteciler katılabilecek. Genç gazetecileri teşvik etmek ve başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacı ile düzenlenen yarışma, haber, araştırma-makale-röportaj, spor, fotoğraf ve sayfa düzeni gibi dokuz farklı kategoride gerçekleştirilecek.

Yapılan açıklamada 1. Bölgesel Ödüllü Gazetecilik Yarışması?na katılacak gazetecilerin eserlerinin 01 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında yayımlanmış olması gerektiği belirtildi.

Yarışmada jüri üyeliğini ise yarışmaya katılan illerin Gazeteciler Cemiyet Başkanları, Basın İlan Kurumu Müdürleri, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü ile üniversite öğretim üyelerinden oluşan 6 ilden 17 kişi yapacak.

Yarışma için son başvurular 31 Aralık 2014 tarihine kadar Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü`ne yapılacak. Yarışmada birincilere diz üstü bilgisayar, ikinci olan eser sahiplerine fotoğraf makinesi, üçüncü olan eser sahiplerine tablet ile çeşitli mansiyon ödülleri verilecek.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Yayın Ve Enformasyon Kayseri İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen ödüllü bölgesel medya yarışması yönetmeliği şu şekilde belirlendi.


AMAÇ ve KAPSAM

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ile ortaklaşa kamu hizmeti yapan gazetecilerin mesleki gelişmelerini desteklemek,  başarılı çalışmaları özendirip, ödüllendirmek ve bunları bölgedeki gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla ödüllü bölgesel medya yarışması düzenlemiştir.

Bu yarışmaya Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Sivas Gazeteciler Cemiyeti, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti, Niğde Gazeteciler Cemiyeti ve Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri ve Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir ilindeki basın kuruluşlarında  (gazete-tv ve haber ajansları) görev yapmakta olan bütün gazeteciler katılabilir.

Bu yarışma 9 kategoride yapılacaktır. Yarışma; Haber (Yazılı ve Görsel), Araştırma ?Makale - Röportaj (Yazılı-Görsel), Spor (Yazılı-Görsel), Fotoğraf ve Sayfa Düzeni ana dallarında düzenlenecek.

KATILIM KOŞULLARI

 
Yarışmaya katılacak eserlerin 01.01.2014 ile 31.12.2014 tarihleri arasında üretilmiş ve yayımlanmış olması gerekmektedir. Her yarışmacı yarışmaya ancak bir eserle katılabilir. Uluslararası yarışmalar dışında, başvuru tarihinden önce ödül almış eserler, bu yarışmalara katılamaz.

Bu durum jürinin kararının açıklanmasından sonra anlaşılırsa, karar iptal edilir ve ödül geri alınır. Yarışmaya televizyon, gazete, dergi ve ajanslarda yayınlanan eserleriyle katılanlar: Yazılı basın için eserlerinin yayınlandığı gazete, dergi ve internet sayfa çıktısının 1 asıl 1 fotokopisini, fotoğraf dalında yarışmaya katılanların, eserlerinin yer aldığı yayından iki adedi ile birlikte, fotoğrafların orijinal baskısını (18x24 ebadında),

sayfa düzeni dalında yarışmaya katılanların, eserlerini gösteren iki gazeteden ikişer adedini ve bu sayfa düzenini kendilerine ait olduğunu onaylayan, gazete yönetiminden alınacak bir belgeyi, imzasız veya rumuzlu eserlerin yarışmacıya ait olduğunu onaylayan ve eserlerin yayınlandığı televizyon, gazete ve dergi sorumlusundan alınacak bir belgeyi, başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir.

Ajans bültenlerinde yer alan eserleriyle yarışmaya katılanlar: Gazete, dergi, radyo ve TV`de yayınlanan eserlerin kendilerine ait olduğunu onaylayan, ajans sorumlu müdüründen alınacak bir belgeyi. Eserin yayınlandığı ajans bülteninin orijinali ile bir adet fotokopisi. Eserler yazılı basında yayınlanmışsa, gazete veya dergilerden bir adedini ile bir fotokopisini.

Ajanslarda görevli olanlar fotoğraf dalında yarışmaya katılıyorlarsa, fotoğraflardan 18x24 ebadında karta basılı iki adedini, ayrıca fotoğrafların yayınlandığı gazete veya derginin bir adedini başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir. Yarışmaya televizyonlarda yayınlanan eserleriyle katılanlar:

Yayınlanan eserlerin orijinal metinlerini, yayın tarihi, adı, süresi ile bu eserlerin yarışmacıya (ortak bir yapımsa yarışmacılara), ait olduğunu belirten ve kurumun yetkilisinden alınacak onaylı bir belgeyi, TV`de yayınlanan eserlerin 2 adet CD`sini teslim etmeleri gerekmektedir. Tüm eserler için son teslim tarihi 31.12.2014, teslim yeri ise Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü`dür.

Yarışmanın jürisi adı geçen illerin Cemiyet Başkanları, Basın İlan Kurumu Müdürleri, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü ve üniversite öğretim üyeleridir. Jüri 6 ilden toplam 17 kişiden oluşmaktadır.

Yarışmalara katılanlar Jüri`de görev alamazlar. Ön Jüri en az 9 üye ile toplanır. İlk toplantısında bir başkan, bir başkan vekili seçer. Jüri, yarışmaya katılan bütün eserleri inceleyerek, bu eserlerin: bu yönetmelikle saptanan yarışma kurallarına uygun olup olmadıklarını,

meslek ilkeleri ve mesleki etik açısından sakıncalar içerip içermediklerini, eserlerin yarışma dallarına uygun olup olmadıklarını, saptar. Jüri, bu çalışmalarında, şekli uyumsuzlukların giderilebilmesi amacıyla ilgililer, gerekiyorsa yarışmacılarla görüşerek, kesin kararını verir.


JÜRİ`DE DEĞERLENDİRME

Jüri üyeleri eserlere 40`tan aşağı, 100`den yukarı olmamak, 5 ve katları rakamlar yazmak koşuluyla ve gizli oylama ile kanaat bildirirler. En yüksek puanı alan eserler sıralanır. Değerlendirmede eşit puan almış eserler olursa, bunların değerlendirmesi kendi aralarında yeniden puanlama yapılarak sonuçlandırılır.

Jüri değerlendirmenin sonucunu bir tutanakla Yönetim Kurulu`na iletir. Yarışma sonuçları Yönetim Kurulu`nca açıklanır ve ödüller uygun görüleceği bir tarihte düzenlenecek programla verilir.

Jüri`nin değerlendirmeleri sonucunda yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olanlara ödülleri verilir. Jüri, herhangi bir dalda, birinciliğe, ikinciliğe veya üçüncülüğe layık eser seçemeyebilir. Jüri, değer gördüğü bazı eserlere mansiyon ve Jüri Özel Ödülü verebilir. Yarışma sonucunda birinci olan eser sahiplerine;

Dizüstü bilgisayar, ikinci olan eser sahiplerine fotoğraf makinesi, Üçüncü olan eser sahiplerine tablet, Mansiyon veya Jüri Özel Ödülü?ne layık görülen eser sahiplerine ise sürpriz ödüllerin yanı sıra muhtelif hediyeler verilecektir.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmaya ilgi göstereceğinizi umar, çalışmalarınızda başarılar dileriz açıklaması yapıldı. Haber: Erdal Kesici