Özcan, Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan kurslarla ilgili gazetecilere yaptığı değerlendirmede, kurslara ilginin arttığını söyledi. 

Derinkuyu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 237`ü kadın 216`sı erkek olmak üzere 453 kursiyerin eğitim aldığını kaydeden Özcan,

"Derinkuyu İlçesinde açılan kurslarda geçen yıla göre aynı performans sağlandı. Ancak önümüzdeki açılan kurslarla kursiyer sayımız daha artacaktır. İlçede 4 ayda 6?sı mesleki 2?si birinci kademe okuma yazma kursu, 19 sosyal ve kültürel kurslar olmak üzere toplam 27 kurs açılmıştır" dedi. 


Açılması planlanan kurslar arasında Osmanlıca`nın şimdiden ilgi gördüğünü aktaran Özcan, "2015 yılında Osmanlıca kursu, köylerde tarım ve çiftçi eğitimi kursları, okuma yazma kursu gibi eğitimlerin verilmesi planlandı.

İlçe merkezi kasaba ve köylerde alan taramaları yapıldı. İkinci dönemde tahmini olarak 100 kursiyerin eğitimden geçirilmesi düşünülüyor" ifadelerini kullandı.


Özcan, ayrıca Derinkuyu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesiyle ilçede en büyük yaygın eğitim hizmeti verdiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA