İl İdare Şube Başkanları toplantısında bilgiler veren Ünlübay, 25 yataklı Hacıbektaş ilçe devlet hastanesinin devam ettiğini belirterek, şuan teslim almamız gerekiyordu fakat burada ihaleyi alan kurumun batması nedeniyle tekrar ihaleye çıkılmasından dolayı zaman kaybımız oldu.

Şuan için yüzde 89 fiziki gerçekleşmesi sağlandı. İhaleyi alan firma yapıma devam ediyor. Yılbaşına yakın teslim almayı planlıyoruz dedi.

Avanos ve Derinkuyu ilçe hastanelerinin hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Ünlübay, Avanos ve Derinkuyu hastaneleri son aşamaya geldi. Avanos ilçe hastanesi yüzde 83, Derinkuyu hastanesinin de yüzde 75 fiziki gerçekleşmesi tamamlandı.

Her iki hastanede aynı firma tarafından alındı. Aradaki fark iklim farkından kaynaklanıyor. Bir ay kadar Derinkuyu inşaatı geç başladı diye konuştu.

Ürgüp devlet hastanesinin projesinde revizyona gidildiğini aktaran Ünlübay, Ürgüp devlet hastanesi ihalesi yapıldı. Firmanın projesinde revizyon gereği duyuldu.

Projenin yeniden yapılmasının ardından hızlı bir şekilde yapımına başlanacak. Sadece temeli atıldı ve yüzde 3?lük bir fiziki gerçekleşmesi oldu dedi.

Acıgöl ve Gülşehir?de de 10?ar yataklı entegre hastanesi projelerinin olduğunu kaydeden Ünlübay, bunların Sağlık Bakanlığı tarafından projelerinin ihale edildiğini,

bakanlık tarafından projelerin kontrol aşamasında olduğunu ve kontrollerin ardından inşaat ihalelerin yapılacağını söyledi. Haber: Alpaslan Körükcü