Nevşehir?de, 14 Aralık?ta İstanbul merkezli ?Paralel Yapı Operasyonu? protesto edildi.

Burada konuşan NEVMEDER Başkanı Şener Çatal, insan hak ve özgürlüklerin ihlale uğradığını savunarak, ?Biz inanıyoruz ki yeryüzünde bir insanın veya başka bir canlının hakkını ihlal eden, yüce yaratıcının hakkını gasp etme kabahatini işlemiş olur? dedi.


Nevşehir Adliye Sarayı önünde Nevşehir Memurlar Derneği (NEVMEDER) üyeleri tarafından 14 Aralık?ta İstanbul merkezli gerçekleşen ?Paralel Yapı Operasyonu? protesto edildi.

Öğle saatlerinde adliye sarayı önünde toplanan dernek üyeleri, ?Özür Basın susturulamaz, söz verdik Allah?a dönmeyeceğiz? şeklinde sloganlar attılar.

Burada basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Çatal, ?Yaşadığımız ülke her geçen gün nefes almanın biraz daha zorlaştığı bir yer haline geliyor.

Devlet olarak tarafı olduğumuz, uluslar arası sözleşmelerle garanti altına alınmış, neredeyse bütün temel insan hak ve özgürlükleri ihlale uğruyor.

İşin kötü tarafı ise bu vahim ihlallerin bizzat yöneticiler eliyle gerçekleştiriliyor olması. Biz inanıyoruz ki, yeryüzünde bir insanın veya başka bir canlının hakkını ihlal eden, yüce yaratıcının hakkını da gasp etme kabahatini işlemiş olur? dedi.

?Bugün eğitimde, adliyede, emniyette hemen hemen kamunun tüm alanlarında, haksız ve hukuksuz uygulamalara imza atılıyor? ifadelerini kullanan Çatal,

?Tasfiyeler, sürgünler ve haksız biçimde görevden almalar birbirini takip ediyor. Bütün bu yapılanların güzel ülkemize neler kaybettirdiği, hiç ama hiç önemsenmiyor. Yetişmiş devlet kadroları hızardan geçiriliyormuşçasına kesilip, biçiliyor? diye konuştu.

Çatal konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ?Türkiye her geçen gün biraz daha fazla kan kaybediyor., yarın ne olacağı kimse tarafından kestirilemiyor.

Bu ülkenin okullarında görev yapan, 7 binin üzerinde tecrübeli ve başarılı idareci; siyasal ya da sendikal taassup taşımadığı için, daha yalın bir ifadeyle ?Yandaş? olmadığı göstermelik puanlamalarla tasfiye edilmiş durumda.

Baskıcı anlayış Anayasayı ve uluslar arası tüm hukuki metinleri hiçe sayarak, milyonlarca öğrencimizin, yararlandığı eğitim yuvalarının kapısına kilit vurma arayışında.? HABER: Alpaslan Körükcü