Ekici, mesajında şu ifadelere yer verdi: ?Türk Milletinin Yüksek İmanı ve kararlılığı karşında Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve onun arkadaşları tarafından Samsun?da atılan ilk adım ve devamında verilen büyük mücadele sonucu düşmanlar topraklarımızdan kovulmuş, geldikleri gibi geri gönderilmiştir.

Anadolu Topraklarına yeniden vurulan Türk mührü sonucu, 29 Ekim 1923 günü, Türk Milletinin karakterine ve medeniyet anlayışına uygun olan Cumhuriyet sistemi ilan edilerek,

Türk Milletinin yeniden vatan yaptığı bu topraklar da kıyamete kadar kalması sağlanmıştır.

İdrak ettiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük zorluklar, çile, ızdırap ve meşakkat sonucu bizlere emanet edilmiş bu emanetin ilelebet kalması konusunda da tavsiyelerde bulunmuştur.

Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Türk Milleti Cumhuriyet ile birlikte vatandaşlık seviyesine ulaşmış, varlığı ve iradesiyle devletin yegane sahibi haline gelmiştir.

Şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan büyük milletimizin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü büyük bir gurur, coşku ve mutlulukla kutluyoruz.


Bu vesileyle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, Allah?tan rahmet diliyorum.? HABER: Alpaslan Körükcü