Nevşehir Fen Lisesi bahçesindeki alana 100 öğrenci kapasiteli yurt yapımı için protokol Valili Mehmet Ceylan`ın makamında imzalandı.

İmzalanan protokolde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Mili Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Hayırsever Süleyman Yaşar Ağaçdiken ve ailesi hazır bulundu.

İmza töreninde kısa bir açıklama yapan hayırsever Yaşar Ağaçdiken "Eğitimde en önemli sorunlardan birisi barınma. Özellikle kız öğrenciler sağlıklı, güvenli ortamlarda barınma sorununu büyük ölçüde yaşıyor.

Üniversitemizin öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor, buna karşılık yurtların kapasitesi ihtiyaçları karşılayacak durumda bulunmuyor. Eğitime daha fazla katkı sağlamaya davet ediyoruz.

İlimizin ve ülkemizin arzu ettiği seviyelere ulaşması öncelikle iyi eğitim almış, vatanını, milletini, değerlerini her şeyden üstün tutan eğitimli gençler sayesinde olacaktır" diye konuşurken insanlarımızı ve Nevşehirli iş adamlarımızı eğitim seferberliğine davet etti.

Hayırsever Süleyman Yaşar Ağaçdiken`e yaptıracağı yurt için teşekkür ediyorum diyen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, bunun örnek teşkil etmesini diliyorum diye konuştu.

Nevşehir Fen Lisesi bahçesine yapılması planlanan 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun 12 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanıyor. Haber: Erdal KESİCİ