Şimşek, İl genelinde 56 bin 26 öğrenin yıl boyunca harcamış oldukları emeklerin belgesi olan karnelerini alarak yaz tatiline girdiklerini ifade ederek, bilinmelidir ki her bir öğrencinin öğrenme stilleri ve düzeyleri parmak izi kadar özgündür.

Değişik bir ifade ile hiçbir öğrencinin öğrenme düzeyleri birbiri ile eşit değildir. Bu bağlamda bazı öğrencilerimizin karneleri, başarısı istediğimiz seviyede olmayabilir.

Bu durum karşısında velilerimize düşen görev öğrencinizin öğrenme eksiklerini tespit ederek onların öğrenme süreçlerini planlayarak onlara öğrenme vasatlarını hazırlamak olmalıdır.

Emin olun böyle davranılırsa öğrencinizin başarı düzeyi bir basamak üstte çıktığını göreceksiniz dedi. Şimşek açıklamasında şunları söyledi; ?Öğrenme süreçleri sadece okulların açık olduğu zamanlarda yapılan bir faaliyetler dizisi değildir. 

O halde önümüzdeki uzun bir yaz tatilini farklı öğrenme fırsatına çevirebilirsiniz. Öncelikle bu yılki durumumuzu değerlendirerek ?hangi alanda öğrenme noksanlıklarım var,

bunları nasıl giderebilirim? denilir ve sportif kurslar, yaz okulları, geziler, ören yeri, müze gezileri gibi farklı etkinliklerle desteklenirse emin olun hem eğlenmiş hem dinlenmiş hem öğrenmiş olursunuz.

Ayrıca ilgi alanınıza giren en az 10 kitapla arkadaş olun ve onlarla bol bol sohbet edin.

Anne-babanızın işlerinde yardımcı olur, aile büyüklerinizi ziyaret ederseniz emin olun onlar sizi daha çok sevecekler ve sizlerle gurur duyacaklardır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize, günlük ve gelecek yaşantılarında lazım gelen bilgi ve becerilerin kazandırılması için bir yıl boyunca emek verdiniz, gayret sarf ettiniz. 

Yıl boyu il genelinde camiamızı üzecek, yüzümüzü öne eğecek bir olayla karşılaşmadık.

Başta İl, ilçe yöneticilerimiz, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, şeflerimiz, memurlarımız ve okullarımızın görünmeyen kahramanları hizmetli arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Eminim daha tatile girmeden 2014/2015 öğretim yılının planlaması zihinlerinizde kurgulamaya başladınız bile emeklerinize tekrar teşekkür ederim.

14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girecek öğrencilerimize başarı dileklerimi ifade ediyorum.? Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ