KAPADOKYA TURİSTİK İŞLETMECİLER DERNEĞİ, DEPREMDE EVLERİNİ VE YAKINLARINI KAYBEDEN 41 JAPON DEPREMZEYİ, 1 AY BOYUNCA AĞIRLAYACAK.
Japonya`daki depremde evlerini ve yakınlarını kaybeden 41 depremzede, Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) ve Japonya`nın Miyagi kenti Valiliğinin organizasyonuyla Kapadokya`ya geldi. KAPTİD`in daveti üzerine, moral depolamak amacıyla bölgeye gelen Japonlar, Kapadokya Havalimanı`nda dernek üyelerince karanfillerle İngilizce ve Japonca ``hoş geldiniz`` yazılı pankartlarla karşıladı. Dernek Genel Sekreteri Nazif Demir, burada yaptığı açıklamada, deprem felaketi yaşayan Japonların acılarını paylaşmak, felaketin verdiği acıyı az da olsa unutturmaya çalışmak amacıyla onları Kapadokya`ya davet ettiklerini söyledi. Kapadokya turizmcileri olarak Japonlara yabancı gözüyle bakmadıklarını, onları kendilerinden gördükleri vurgulayan Demir, davet ettikleri deprem mağduru Japonları yaklaşık bir ay boyunca bölgede ağırlayacaklarını kaydetti. Japon depremzede Arisa Miura (28), Kapadokya`dan gelen nazik davet karşısında mutlu olduklarını, Türkiye`ye geldiklerinden beri herkesin kendilerine büyük ilgi gösterdiğini, acılarını paylaşmaya çalıştıklarını belirterek, bundan dolayı Türk halkına teşekkür ettiğini ifade etti. Ülkesinin hala depremin etkisi altına olduğunu, depremle yıkılan evlerin telafisinin çok zor olacağını ifade eden Miura, deprem bölgesinde hiç kimsenin henüz evine giremediğini anlattı. 
``TATİLE GELMEDİK``
Japon konuklardan Mihoko Matsuhashi (35) ise konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Depremde evlerini, işlerini kaybettiklerini vurgulayan Matsuhashi, ``Benim yaşadığım bölge deniz kenarına yakındı. Gemiler evlerimizin üzerine çıktı. Böyle felaket görmedik`` dedi. Kapadokya`ya gelmek için hazırlık yaparken bir deprem daha yaşadıklarını ve o depremde yakın bir arkadaşını kaybettiğini anlatırken gözyaşlarını tutamayan Matsuhashi, Kapadokya`ya tatile gelmediklerini, o kötü günlerin verdiği stresten kurtulmaya çalışmak için bu daveti kabul ettiklerini dile getirdi. Bölgedeki 16 ayrı otele yerleştirilen Japon misafirler, yaklaşık bir ay boyunca Kapadokya`da konaklayacak.