Kapadokya Alan Başkanlığı, yeni yönetmelik kararı ile Kapadokya’da fotoğraf, film, reklam ve dizi çekimleri için ücret almaya başladı.

Bu karar bölge turizmcileri başta olmak üzere film ve bahse konu sektör temsilcilerinden büyük tepki toplamıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun standart bir prosedür olduğunu söyledi.

Bakan Ersoy, “Dünyada standart bir prosedür. Kontrol altına almak zorundasınız. Herkes kafasına göre çekim yapamaz, yapmamalı da. Turizm Geliştirme Ajansı ile birlikte koordineli bir şekilde yürüyen, her noktada, her örenyerinde olan bir şey. Normal bir uygulama, yapılması gereken bir uygulama. Zaten önemli rakamlar konuşulmuyor. Önemli olan kayıt altına alınması. Kontrollü bir şekilde gidilmesi için. Siz profesyonel bir tanıtım yapacaksanız dünya genelinde, bunun bir otorite tarafından kontrol ediliyor ve denetleniyor olması lazım. Dünyanın her yerinde yapılan bir uygulama. Geç de olsa Kapadokya’ya da gelmiş bulunuyor.” dedi.

Nevşehir Barosu, 'Kapadokya Alan Başkanlığı Ücrete Tabi Başvurular ve Sunulacak Hizmetler Karşılığı Alınacak Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' hakkında Yönetmeliğin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için dava açmıştı.