Peribacaları, doğal kaya oluşumları, mağara otelleri ve kayadan oyma tarihi mekanlarıyla ünlü Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, kar yağışı sonrası beyaz bir örtüye büründü.

Bölgede etkili olan kar yağışının ardından adeta "beyaz gelinlik" giyen peribacaları ve vadilerde, güzel görüntüler ortaya çıktı.

Peribacaları arasında gezinti yapan turistler, doğal yeryüzü oluşumları önünde bol bol hatıra fotoğrafı çekerek, karın keyfini çıkardı.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, Kapadokya’nın kışın ayrı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.

Bölgenin her mevsim farklı bir güzellikte olduğunu aktaran Durmaz, “Kapadokya her mevsim çok güzel. Kışın da beyaz bir örtüye bürünüyor ve muhteşem manzaralar oluşuyor. Bu mevsimde bölgede genellikle Uzak Doğulu turistler oluyor. Bölgeyi ziyaret eden bazı turistler de ilk defa Kapadokya’da karla tanışıyor ve şaşkınlıklarına şahit oluyoruz.” dedi.

Kapadokya’yı ilk defa gören yerli ve yabancı turistlerin karla kaplanmış peribacaları karşısında hayranlıklarını gizleyemediğini belirten Durmaz, “Yerli ve yabancı turistler kışın karşılaştıkları manzara karşısında büyüleniyor. Bol bol hatıra fotoğrafı çekerek sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar. Yakın çevrelerine de Kapadokya’ya gitmeleri yönünde tavsiyede bulunacaklarını bize söylüyorlar. 2019 yılında daha çok Uzak Doğulu turist bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Çinli turist Tiengo Yean, karla kaplı Kapadokya'nın manzarasından çok etkilendiğini ifade ederek, "Türkiye'de gezilecek yerleri araştırdığımda broşürlerde gördüğüm Kapadokya fotoğrafları beni çok etkiledi. Buraya geldiğimde karşılaştığım manzaradan çok etkilendim." dedi.