Kapadokya bölgesinde düğün fotoğrafçılarına yönelik hırsızlık olayları artış gösterdi. Son olarak Kırklareli’ne bağlı Lüleburgaz ilçesinden gelin damat çekimi için Kapadokya’ya gelen Ufuk Güler’in, çekim esnasında arabasındaki elektronik eşyaların tamamı çalındı.

8 Ağustos’ta Kırklareli’den Kapadokya’ya gelin damat çekimi için gelen Ufuk Güler, Aşk Vadisi’nde çekim yaptığı esnada soyuldu.

Çekim için arabadan uzaklaşan Güler, çekim sona erdikten sonra arabasına geldiğinde arabasındaki tüm elektronik malzemelerin çalındığını gördü.

Jandarmaya haber veren Güler, hırsız ya da hırsızların yakalanmasını bekliyor.

Olayla ilgili ifade veren Güler, ifadesinde, “8 Ağustos’ta Lüleburgaz’da gelin çekimi için Nevşehir merkez Göreme’ye geldim. 11 Ağustos günü Göreme beldesinde bulunan Salıncak Kafe isimli işletmede gelinlik çekimi yaptık. Sabah 8 sıralarında ise Aşk Vadisi isimli bölgeye aracımız ile gelin çekimi için geldik. Çekim esnasında şahsıma ait olan 39 SG 884 plakalı aracımın kapıları ve bagajı kilitli değildi, arka bagajı açıktı. İçerisinden çalınan malzemeler Panasonic GH-3, Panasonic GH-4, Panasonic 1442 lens, Liliput ekran, 1 adet 1 terabayt harddisk, 3 adet 32 GB hafıza kartı, 1 adet 64 GB hafıza kartı ve 1 adet drone şarj aleti. Ben o esnada gelin çekimi yaptığımdan dolayı malzemelerimi çalan herhangi bir şahıs şahısları görmedim. Ben bu olaydan dolayı malzemelerimi çalan şahıs ya da şahıslardan şikayetçi ve davacıyım.” dedi.

İlk hırsızlık değil

Kapadokya’da gelin damat çekimleri yapan fotoğrafçıların ilk mağduriyeti değil. Geçtiğimiz günlerde başka fotoğrafçılarda çekim esnasında hırsızlık kurbanı oldu.

Bölgeye dadanan hırsızlar, fotoğrafçıların elektronik malzemelerinin yanı sıra gelin damat araçlarında da buldukları çantaları alarak kayıplara karışıyor.

Fotoğrafçıların korkulu rüyası olan Kapadokya’da hırsızlık olaylarının aydınlatılması isteniyor.