Yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya’da onlarca alternatif etkinlikten sonra güzel bir yemek yemek isteyenler de aradığı lezzeti bölgedeki birbirinden güzel restoranlarda bulabiliyor.

Dünya mutfağından lezzetlerin sunulduğu Kapadokya’da birbirinden güzel yöresel yemekler de turistlerin olmazsa olmazı.

Kapadokya bölgesinin en meşhur yemeği yöresel bir lezzet olan testi kebabı. Geleneksel testi kebabı Avanos testisi içine et konulup tandırda pişirilerek yapılıyor.

Yörenin taze etlerinden hazırlanan ve odun ateşinde pişirilen, dumanı üstünde testileri kırabilir, eşsiz bir lezzetin tadına varabilirsiniz.

Testi kebabı ile nam salan Kapadokya'da yöreye özgü pek çok seçenek yer alıyor. Göreme'nin değişik lezzetlerini denemek için yerel restoranları mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Etli çorbaların da bolca bulunduğu bölgede, ev hanımlarının yaptığı harika yemeklerin de tadına bakabilirsiniz.

Çömlekleri ile ünlü olan Kapadokya'da çömlekte kuru fasulye yemeden gitmemeniz gerekiyor.

Kapadokya’yı ziyaret eden ve yöresel yemek tercih eden turistlerin mutlaka çorbalardan tarhana çorbası, çömlekte bulgur çorbası ve çanakta bahçe çorbası, ana yemeklerde çömlekte kuru fasulye, çömlekte yaprak sarması, çömlekte lahana sarması ve soğan dolmasının tadına bakması gerekiyor.

Yöresel tatlılardan ise ballı dolaz, aside, sinide baklava, kedi batmaz ve kayısı dolması öne çıkıyor.

Dünya mutfağından ve Türkiye’nin çeşitli yörelerinden et yemeklerini de Kapadokya’nın birbirinden güzel restoranlarında bulabilirsiniz. Alpaslan Körükcü