Japonya’nın Tokyo kentinde 2016 yılında yapılan fuarda Nevşehirli yetkililer tarafından Kapadokya’ya davet edilen fotoğraf sanatçısı ve yazar Megumi Asaoka, Kapadokya’da 2 hafta boyunca çektiği fotoğrafları Japonya’nın popüler dergilerinden Capa’da yayınlayacak.

Kapadokya’ya ilk kez geldiğini belirten Megumi Asaoka, Kapadokya’nın kültürünü Japonlara tanıtmak istediğini söyledi.

Asaoka, “Çocukluğumdan beri Kapadokya’nın ismini duyuyorum. Balon fotoğraflarını görüyorum ve çok merak ediyordum. İstanbul’a gelmiştim ama Kapadokya’ya gelmemiştim. Kapadokya’yı çok merak ettiğinim için geldim.” dedi.

2 hafta boyunca 4 bin civarında fotoğraf çektiğini aktaran Asaoka, “Kapadokya’nın insanları çok sıcak. Çok etkilendim. Tüm Japonların buraya gelmesini istiyorum. Hiçbir güvenlik sıkıntısı yok. İnsanlar çok saçak bir kalbe sahip. İnsanlar beni evlerinde çay içmeye davet etti. Kapadokya insanının sıcaklığını bütün Japonların görmesini arzu ediyorum.” diye konuştu.

Çektiği fotoğrafların Gakken bünyesinde bulunan Capa dergisinde yayınlanacağını ifade eden Asaoka, fotoğraflar ve makalelerle Türk ve Japon dostluğunu ilerletmek istediğini söyledi.

Projeye Gakken, Capa ve Nikon firmalarının sponsor olduğunu belirten Asaoka, Kapadokya’ya hayran kaldığını ifade ederek, şunları söyledi: Japonya’da unuttuğumuz ama burada hatırladığım bir şey var. Burada aileye, dine ve arkadaşlığa verilen önemi gördüm. İnsanlar birbirine zaman ayırıyor. Bu sıcak ilişkileri burada hissettiğim. Bu ilişkileri Japonya’da unutmuşuz. Bu sıcak ilişkileri hissetmeleri için tüm Japonları buraya davet ediyorum.”

“Japon Türk dostluğu bizim için önemli”

Japonya ve Türkiye arasındaki dostluğun çok önemli olduğunu kaydeden Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil de “Megumi Asaoka’yı 2016 yılında Japonya’daki bir fuarda tanımıştık ve davet etmiştik. Kendisi buraya geldi ve Kapadokya’yı fotoğrafladı. Büyük bir katkısı olacağına inanıyorum. Japonların 2019 yılında daha çok geleceğine inanıyorum. Japonlar çok dürüst ve saygılı insanlar. Biz Japonları çok seviyoruz. Japonlar da Kapadokya’yı çok seviyor. Tüm Japon halkını Kapadokya’ya bekliyoruz.” diye konuştu.