Peribacaları, sıcak hava balonları, yeraltı şehirleri ve kayadan oyma otelleri ile dünyanın 4 bir yanından turist çeken Kapadokya, 2019 yılında 3 buçuk milyon turist sayısını aşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, bölgeyi aralık ayında 171 bin 543 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Yılın tamamında ise 3 milyon 834 bin 134 turist Kapadokya’yı gezdi.

Bölge en fazla turisti 566 bin 33 kişi ile ağustos ayında ağırlarken, en az ziyaret 123 bin 244 kişi ile ocak ayında gerçekleşti.

2020’de hedef 5 milyon turist

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Kapadokya Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Talip Aldemir, yaptığı açıklamada, Kapadokya’ya 2020 yılında 5 milyon turist beklediklerini söyledi.

2019 yılında Kapadokya'da turist rekoru kırıldığını vurgulayan Aldemir, şöyle konuştu: Dünyanın birçok yerinden misafirlerimizi ağırladık. 2020'de bu rakamın da üstüne çıkarak yeni bir rekor kırmayı hedefliyoruz. Uzakdoğulu turistler Kapadokya'yı çok seviyor. Rus turistler de Kapadokya'ya geldi. Bunun bizim için ayrı bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Öte yandan Balkanlardan Avrupa ülkelerine kadar çok çeşitli yerlerden turist alıyoruz. 2020 yılında 5 milyon, 2023 yılı için 7 milyon turist sayısının üstüne çıkmayı hedefliyoruz.”

“Sosyal medya Kapadokya’yı gözde bir yer yaptı”

Bölgedeki bir acentenin sahibi Coşkun Kırtıl da “Sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte insanlar görsel güzelliği olan turizm destinasyonlarına ilgi göstermeye başladı. Kapadokya da fotoğraf açısından zengin olması nedeniyle gözde turizm merkezlerinden biri haline geldi.” dedi.

“2020’den çok umutluyuz”

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz ise “2018 yılını altın yıl olarak değerlendirmiştik. 2019 yılı daha da güzel oldu. Zirve yılı diyebiliriz. Kapadokya tarihinde bir ilk yaşandı. Bölgeyi ziyaret eden turist sayısı 3 buçuk milyonu aştı.” diye konuştu.

2020 yılından da çok umutlu olduklarının altını çizen Durmaz, “Bu göstergelerle 2020 yılında 5 milyona ulaşmamız lazım.” dedi.