Kapadokya Foto Safari’nin başlaması nedeniyle Kapadokya Crowne Plaza’da jüri üyelerinin de katılımı ile basın toplantısı düzenlendi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Kapadokya bölgesinde ilk kez bu denli yüksek katılımlı bir foto safari düzenlendiğini belirterek, tüm katılımcılara başarı diledi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel de dünyanın en önemli doğal ve kültürel değerlerini barındıran Kapadokya bölgesinin görsel sanatlar açısından da doğal bir plato olduğunu söyledi.

Becel, şöyle konuştu: “Bugüne kadar milyonlarca turisti ağırlayan Kapadokya, peribacaları gibi doğal oluşumları, yeraltı şehirleri gibi tarihsel derinliği yansıtan sayısız eserleri ve turizm çeşitliliği ile de görsel sanat çalışmalarına önemli imkanlar sunmaktadır. Görsel sanatlar açısından doğal bir plato olma özelliği taşıyan Kapadokya, bugüne kadar çok sayıda sinema filmi, dizi, belgesel, reklam filmi ve televizyon programına ev sahipliği yapmıştır. Kapadokya’nın sinema ve medya sektörünün yanı sıra fotoğraf sanatı için de çok önemli bir alan sunduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu doğrultuda Bölgemizde gerçekleştirmekte olduğumuz Kapadokya Foto Safari, doğal ve kültürel mirasın yanı sıra her geçen gün artan turizm çeşitliliği ile Dünya’nın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın doğa harikası güzelliklerini, derin kültürel geçmişini, heyecan verici aktivitelerin yanı sıra etkileyici yöresel özelliklerinin tanıtımına etkin katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, etkinliğimiz farklı illerden gelecek olan fotoğraf tutkunlarını buluşturarak iletişim ve etkileşim yaratmayı da hedeflemektedir.”

Usta belgeselci ve fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral da  son 1 yıl içerisinde gerçekleştirilen foto safariler içerisinde en yoğun katılımın sağlandığı Kapadokya Foto Safari için, bölgenin eşsiz fotoğraf malzemeleri ile kaplı olduğunu dile getirdi ve Kapadokya fotoğraf safarisine katılanlara başarı diledi.

Kapadokya Foto Safari’de birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 7.500 TL üçüncülük ödülü 5.000 TL ve mansiyon ödülü 3 adet 2.500 TL olarak belirlendi.

326 yarışmacının başvuru yaptığı Kapadokya Foto Safari’de 24-25 Eylül 2021 tarihlerinde Nevşehir il sınırları içerisinde çekilen fotoğraflar değerlendirmeye alınacak.