Eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle konuklarına masalsı bir görsel şölen sunan Kapadokya, kış mevsiminde de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kapadokya, Uzakdoğulular başta olmak üzere yabancı misafirlerini konuk etmeye devam ediyor. Bölgeye gelen turistler, peribacaları, vadiler, yeraltı şehirleri ve balon turlarına ilgi gösteriyor.

Kış mevsiminde de Kapadokya´yı görmeye gelen turistler, bölgeyle özdeşleşen sıcak hava balonlarına binerek peribacalarını ve vadileri gökyüzünden izlemenin tadını çıkarıyor. Yabancı misafirlerin kimisi ilk kez Kapadokya´yı görme fırsatı yakalarken kimisi de bölgenin müdavimleri arasında yer alıyor.

Aileleri ve arkadaşlarıyla Kapadokya´nın güzelliklerinin keyfini çıkaran turistler, Türkiye´ye bir daha geleceklerini dile getiriyor.

Balon turuna katılan turistlerden Zhonglan Xu, yaptığı açıklamada, Türkiye´ye gelmekten mutluluk duyduğunu ve Kapadokya´yı çok beğendiğini ifade etti.

Jia Liu da Çin´e döndüğünde arkadaşlarına Türkiye´ye seyahat etmelerini önereceğini söyledi.

Junya Quian, Kapadokya´yı çok farklı bulduğunu belirterek, "Türkiye´yi çok merak ediyordum. Arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim. Kış mevsiminde Kapadokya´yı gördüm. Ailemle arkadaşlarımla yazın da gelmek istiyorum." ifadelerini kullandı.