Türkiye´nin peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü Kapadokya bölgesi, zemin yapısı nedeniyle motokros tutkunlarının buluşma noktası haline geldi.

Arazide oluşturulan özel parkurda yapılan bir motosiklet yarış türü olan motokrosta pilotlar, zaman zaman Kapadokya bölgesinde bir araya gelerek, yumuşak toprak zemini ve engebeli arazi yapısı nedeniyle çalışmalarını, bölgedeki vadilerde yapıyor.

Nevşehir´in Ürgüp ilçesinde serbest stil antrenman sahası olarak belirledikleri engebeli arazide rampaları tırmanan sporcular, kimi yerlerde kayalıkların arasında hız yaparak Kapadokya´nın doğal güzellikleri arasında adrenalin ve heyecan dolu anlar yaşıyor.

Motosiklet üzerinde yeteneklerini görsel bir şova dönüştüren motokrosçular, çalışma sırasında yaşanabilecek kaza ihtimalini göz önüne alarak, düşme anında vücutlarını koruyacak özel kıyafet giyiyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından gelecek yıl Antalya´da düzenlenecek, Türkiye Motokros Şampiyonası´na katılmak için hazırlıklarını sürdüren Sezer Şenyavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazide farklı alanlarda yaptığı çalışmalarda her defasında aynı heyecanı yaşadığını kaydetti.

Vakit buldukça arkadaşlarıyla hazırlık yarışları düzenlediklerini belirten Şenyavuz, bahar aylarında ise Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen motokros pilotlarıyla birlikte antrenman yaparak tecrübelerini artırdıklarını ifade etti.

Kapadokya´nın zemin yapısı itibarıyla bu spor dalı için çok elverişli olduğunu aktaran Şenyavuz, "Bölgemizin doğal yapısı çok uygun olduğu için motokros çalışmalarımızı arazide yapıyoruz. Gençler arasında çok yaygın değil, yeni yeni ilgi görmeye başladı. Diğer illerden de gelen arkadaşlarla çeşitli parkurlar oluşturup çalışma yapıyoruz." dedi.

Yaklaşık 6 yıldır motokros pilotu olan Süleyman Yavuz ise bölgede, standartlara uygun özel bir pist oluşturarak TMF´nin öncülüğünde Türkiye Şampiyonası´nı organize etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Büyük ve önemli yarışlar için bölgenin konaklama ve arazi altyapısının müsait olduğunu anlatan Yavuz, "Türkiye´de yeterince tanınmıyor ama gençlere tavsiye ederim, çok güzel bir spor. Hız motorundan daha keyifli. Önümüzdeki yıllarda yerel yetkililerin de destekleriyle pist oluşturarak şampiyonaların burada yapılması için gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Uzun yıllar hız motoru kullandıktan sonra motokrosa geçiş yaptığını belirten Mehmet Doğan da bu sporun toprak ve doğayla bütünleşen bir dal olduğunu, Kapadokya´nın ise motokros için doğal parkur olduğunu dile getirdi. 

 

 

 /images/haberler/resimler/2016-12/14/1212543529145.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-12/14/1206511881264.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-12/14/1207527006428.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-12/14/1208560702633.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-12/14/1209516354502.jpg