Peribacaları, sıcak hava balonu, kayadan oyma otelleri, vadileri, at ve ATV turları ile ünlü Kapadokya’da, yarıyıl tatili nedeniyle turist yoğunluğu yaşanıyor.

Bölgede ağırlıklı olarak bulunan Çinli turistler başta olmak üzere Uzak Doğulu turistlere yerli turistler de eklenince otellerde de doluluk oranı yüzde 50’ye ulaştı.

Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, peribacalarının yoğun olduğu mekanları ziyaret ederek bol bol hatıra fotoğrafı çekiyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin Kapadokya’daki yerli turist sayısını artırdığını söyledi.

Günü birlik olarak gelen yerli turistle bölgedeki Çin başta olmak üzere yabancı turistlerin bölgeyi hareketlendirdiğini vurgulayan Durmaz, “Kapadokya’da yarıyıl tatili dolayısıyla otellerde yüzde 50 doluluk yaşanıyor. Bölgede Çin ağırlıklı yabancı turistler de var. Bu kültür turizminin 12 aya yayıldığını gösteriyor. Biz de bu durumdan memnunuz.” dedi.

Günü birlik ziyaretçiler de olduğunu aktaran Durmaz, “Tatil dolayısıyla günübirlik gelen yerli turistler oluyor. Okulların gezi programları da oluyor. Çevre illerden gruplar halinde gelen ziyaretçilere İstanbul’dan gelen ziyaretçiler de eklenince bölgede doluluk memnuniyet verici.” diye konuştu.

Kapadokya’da birçok aktivite yapılabileceğini kaydeden Durmaz, şöyle konuştu:

“Kapadokya’da yapılacak aktivitelerin başında sıcak hava balonu geliyor. Hava şartlarından dolayı at, ATV ve vadi turlarında da yoğunluk yaşanıyor. Ören yerli ve yeraltı şehirleri de talep gören yerlerin başında geliyor.”

Kapadokya’ya İstanbul’dan gelen Ali Güney, İlk defa geldiğini belirterek, “Beklentilerimin çok üzerindeydi. Fotoğraflarda görüyordum ama gerçekten çok çok daha iyisiyle karşılaştım. Her Türk vatandaşının gelip görmesi gereken muhteşem yapıya sahip tarihi bir yer.” dedi.

Serpil Güney de yıllar önce geldiğini ve yeniden görmek için eşiyle birlikte Kapadokya’yı tekrar ziyaret ettiğini ifade ederek, “Çok güzel bir yer. Bu coğrafyada yaşayıp Kapadokya’yı görmemek ayıp diye düşünüyorum. Burası gibi ülkemizde çok güzel yerler var. Çok keyif aldım. Buradaki turistler de beni etkiledi.” diye konuştu.

Hatay’dan gelen Salih Doğru da “Kayseri’ye iş için gelmiştik. Kapadokya’yı da gezmek istedik arkadaşlarla. Çok güzel bir yer. Kamp yapmayı ve ailemle gezmeyi düşünüyorum. Yerli ve yabancı turistler de çok fazla.” şeklinde konuştu.