Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden peribacaları, sıcak hava balonları, vadi ve otelleriyle ünlü Kapadokya, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatili nedeniyle yerli turist akınına uğradı.

Bölgeyi gezmeye gelen misafirler başta sıcak hava balonu olmak üzere, ATV, at turu, cip safari gibi etkinliklere katılıyor.

Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan çanak atölyelerini de ziyaret eden turistler burada çanak yapımını deneyimliyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, Kapadokya’nın sonbahar güzelliğini görmek için yerli ve yabancı turistlerin bölgede yoğunluk oluşturduğunu söyledi.

Okulların tatil olması, bu kısa tatilde de Kapadokya’nın tercih edilmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Durmaz, “Kapadokya’nın sonbahar güzelliğini, balon ve diğer aktiviteleri görmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğunluğuna ara tatilin de girmesi Kapadokya’da yüzde yüze yakın doluluklara neden oldu.” dedi.

Turist sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Durmaz, “Yabancı turist her geçen gün artıyor. 2020 yılındaki pandemi sürecini geride bırakmış bulunuyoruz. 2021 yılı Kapadokya açısından oldukça güzel geçti diyebiliriz. 2022’den daha da çok umutluyuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda pandemi sürecini atlatmış ve yöremizde yüzde yüz dolulukların devam edeceği günler bekliyor diye umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ara tatilde Kapadokya’yı gezmeye gelen Ozan Şenol, eşi ve çocuğuyla tatil için İstanbul’dan Kapadokya’ya geldiklerini söyledi.

Kapadokya’ya daha önce geldiklerini aktaran Şenol, “Bu kadar yoğun gezememiştik. Her yeri dolaştık, çok beğendik. Bu mevsimde de iyice güzelleşiyor. Sonbahar ayrı oluyor tabi ki Kapadokya’da hem romantik tatil için hem gezmek için. Yurt içinde kesinlikle gezilmesi gereken bir nokta.” dedi.

Seda Şenol da “Daha önce çok fazla gezme fırsatımız olmamıştı. Şimdi daha uzun bir plan yaptık. Çok güzel burası. Sonbaharda da çok güzelmiş. Çok keyifli, gezilecek çok fazla yer var. Görülmeye değer bir yer burası.” diye konuştu.

17 yıl önce Kapadokya’ya geldiğini ifade eden Umut Zengin de şöyle konuştu: “Lise döneminde gelmiştim ama tekrar görmek istiyordum. Tarihi dokusu çok hoş. Bugün ATV ile gezeceğiz, yarın da balon turuna katılacağız.”